İşte Yeni Sakarya İşte Yeni Türkiye

İnşallah Sakaryamıza bin yataklı şehir hastanesi inşa edeceğiz.  Sakarya Üniversitesi bünyesinde Spor Bilimleri ile Turizm Fakültesi inşa edeceğiz. Bunun yanı sıra inşallah Sakarya Üniversite’mize bin kişilik öğrenci yurdu da kazandıracağız. Sakaryalılarla yol yürümek ne güzel. Sakarya ile Yeni Türkiye’yi inşa etmek ne güzel.”

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kent Meydanı’nda Sakaryalılara seslendi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Hasan Ali Çelik, Şaban Dişli, Ali İhsan Yavuz ile 25. Dönem Milletvekili Adayları Bilgehan Doğru, Recep Hacıeyüpoğlu, Mustafa İsen, Ali İnci ile Recep Uncuoğlu, ilçe belediye başkanlarının da hazır bulunduğu mitingde ilk söz alan AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, 7 Haziran’da Sakarya’nın bir kez daha AK Parti diyeceğine inandıklarını belirtti. Teşkilatın tüm kademeleriyle gece gündüz çalışmaya devam ettiklerini de konuşmasına ekleyen Kılıç, 7 milletvekili adayını da Ankara göndereceklerine inandıklarını ifade etti. 



2023’e Yürüyen Türkiye
Kent Meydanını dolduran kalabalığın Türkiye’nin tarihi yürüyüşünü tamamlamak için toplandığını belirterek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bizler, kadim medeniyet projemizi tamamlamak için buradayız. Bizler, bütün ümitlerini Türkiye’ye bağlayan dünya mazlumlarına el uzatan tek İslam ülkesi olan devletimizin istikrarı için buradayız. 2023 hedeflerine yürüyen Türkiye’nin geleceği için; ne yaptığını ve ne yapacağını bilen bir hükümetin devamı için buradayız. AK Parti ile elde ettiğimiz demokratik kazanımlarımızı muhafaza etmek adına buradayız. Bizler, bu necip milletin yeniden tarih sahnesine çıkışını engellemeye çalışanlara meydan okumak için buradayız” dedi.

Tarih Yazacağız
Toçoğlu, “Bu halk dün Türkiye’yi kurmak için Sakarya Meydan Muharebesinde vardı, bugün de Yeni Türkiye’yi inşa etmek için Sakarya Kent Meydanında var. Sakarya yeni bir zafere hazır, bekliyor. Şehir şehir tüm ülke büyük bir idealin etrafında kenetlendik. Birliğimizi ve beraberliğimizi kimsenin bozmasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Kardeşlik coğrafyası Sakarya her zaman olduğu gibi bugün de tek yürek. Geçmişte olduğu gibi bu seçimde de en güçlü desteği verecektir. Hak için, adalet için, hukuk için,  kalkınma adına,  refah adına, bütün ümidini Türkiye’ye bağlamış yeryüzünün tüm mazlumları adına,  7 Haziran günü bir kez daha tarih yazacağız. Yeni Türkiye için Sakarya hazır, durmak yok yola devam” diye konuştu.


Yürüyüşümüz Devam Edecek
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Sakarya bizi hiçbir zaman mahcup etmedi. AK Parti’ye karşı tüm partiler bir cephede toplandı. Sakarya bu kirli ittifaka hayır diyecek. Tüm Türkiye inşallah kirli ittifaka hayır diyecek. Son 13 yılda Türkiye çağ atladı. Sevgili Sakaryalılar son 13 yılda Türkiye’de 79 yılda yapılandan çok daha fazla yol, havaalanı, hastane, okul, üniversite yapıldı. Son 13 yılda Türkiye başını yerden kaldırdı, dış borçlarını ödedi. Sakarya her zaman bizimle yürüdü inşallah 7 Haziran’da da bu yürüyüş devam edecek” dedi.

Sakarya’da Çakılı Bir Çivileri Yok
Kent Meydanı’nı dolduran kalabalığa seslenen AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Millet, dava, ümmet bize; sandık da Sakarya’ya emanet. Sakarya sandıklara akacak, 7 milletvekili adayına sahip çıkacak. 12 yıl içinde Tuna’nın kardeşleri neredeyse biz orada vardık. Son 12 yılda Orta Asya’nın tüm ülkelerinde vardık. Akıncılar olarak yürüdük. Özbekistan’da, Türkmenistan’da, Afganistan’da bir acı yaşandığında biz dindirdik. MHP 3,5 yıl iktidarda kaldı. Tuna’nın, Sakarya’nın kardeşleri için hiçbir şey yapmadılar. Sakarya’dan Tuna’ya selam olsun. Nerede bir adaletsizlik varsa orada Türkiye olacak. İşte Büyük Sakarya, İşte büyük Türkiye. İşte Yeni Sakarya, işte Yeni Türkiye” diye konuştu.

Fatih’in Torunlarıyız
Başbakan Ahmet Davutoğlu şu ifadeleri kullandı: “Sakarya Türkiye’nin özetidir. Türkiye’nin merkezidir. Sakarya bizim için hizmetin en güzel anlatılacağı şehirdir. 1999 depreminde öyle bir hükümet vardı ki başta, Başbakan Sakarya’ya gelememişti. 28 Şubat zulmü bir yanda, depremin acıları bir yanda, IMF kapısında bekleyen Türkiye bir yanda. Tam anlamıyla zor durumda kalan bir ülke ile karşı karşıyaydık. Dün Ordu-Giresun Havaalanını açtık. O dönemki Türkiye’den denizin ortasına dolgu yapıp havaalanı yapan bir Türkiye’ye geldik. Biz Fatih’in torunlarıyız.”

Konuştuğu Meydanın Altını Bilmiyor
“Muhalefetin Türkiye’de dikili tek bir ağacı yok. Kılıçdaroğlu belediye başkan adayını tanıtırken Kent Meydanı’nın altını otopark yapacağım demişti. Yahu konuştuğu yerin altını bilmeyen adamdan proje çıkar mı? Zaten Kent Meydanı’nın altında otopark var.”

Dünyanın En Büyük Havaalanı
Şu anda dünyanın en büyük havaalanı İstanbul’da inşa ediliyor. Bu havaalanı yılda 150 milyon kişi kapasiteli olacak. İstanbul dünyanın merkezi oluyor. Onlar konuşur AK Parti yapar. Dünyanın en uzun kuleli asma köprüsünü biz yapıyoruz. Dünyanın ilk 3 katlı yer altı tünelini yapıyoruz. Marmaray’ı açtık; şimdi de Avrasya tünelini yapıyoruz. Avrupa ile Asya’yı birleştirdik. Dünyanın en uzun 4. asma köprüsünü de İzmit’te, Körfez geçişinde yapıyoruz.” 

Gençlere THY Biletleri Yüzde 30 İndirimli
“Dünyanın en büyük projelerini AK Parti yapıyor, AK Parti. Bu hafta 19 Mayıs vesilesiyle gençlerle bir araya geldik. Türk Hava Yolları ile konuştuk. 12 – 25 yaş arasındaki gençlere artık THY biletleri yüzde 30 indirimli. Çanakkale’ye yeni bir köprü yapıyoruz. Dünyanın en geniş açıklığına sahip köprüyü inşa ediyoruz. Onlar konuşur AK Parti yapar ve yapıyor. Dünyanın ya en büyüğünü yapıyoruz ya ilk üçe giriyoruz. Biz devler ligindeyiz.”

Süper Hızlı Tren
Yaptığı konuşmada Sakarya için yeni yatırım müjdeler de veren Başbakan Davutoğlu: “Güzel Sakarya, artık hızlı tren şehri oldu. Sakarya’da birçok hizmeti gerçekleştirdik. Şimdi yine yollara çıkıyoruz. 6 bin 700 kilometrenin üzerine 18 bin kilometre yol yaptık. Şimdi de duble yolları otoyola çevireceğiz. Ankara İstanbul hızlı tren hattı Sakarya’dan geçiyor. Yeni bir proje geliştiriyoruz. Ankara-İstanbul arasını 1,5 saate indiriyoruz. Süper Hızlı Tren ile Sakarya’dan İstanbul, Ankara ve Eskişehir’e saatlik seyahatlerle ulaşım sağlanacak. Sakarya bölgenin ulaşım üssü olacak.”


Demiryolu Yerin Altına Alınıyor
Karasu Limanı yapılıyor. 62 kilometrelik demiryolu bağlantısını kuruyoruz. Adapazarı – Arifiye arası tren hattını yerin altına alıyoruz. Raylı sistemi yerin altına alıyoruz. Biz iktidara geldiğimizde Sakarya’da doğalgaz yoktu. Sakarya’ya doğalgazı AK Parti getirdi. 2 OSB kurduk daha da fazla kuracağız. Sakarya’da 2002 de 9 ambulans varmış şimdi 48 ambulans var. 

1000 Yataklı Şehir Hastanesi
“Şehir hastaneleri projemiz var. Şehirlerimize modern hastaneler kazandırmaya devam ediyoruz. Sakarya için de bin yataklı hastane için çalışma yürütüyoruz. İnşallah Sakaryamıza bin yataklı şehir hastanesi inşa edeceğiz. Sakarya şifa diyarı olacak.” 

SAÜ’ye 2 Fakülte ve Bin Kişilik Yurt
“Sakarya Üniversitesi’ne destek vermeye devam edeceğiz. Son 13 yılda Sakarya Üniversitesi’ne 7 fakülte kurduk. İnşallah önümüzdeki dönemde de üniversitemize 2 fakülte daha kazandıracağız. Sakarya Üniversitesi bünyesinde Spor Bilimleri ile Turizm Fakültesi inşa edeceğiz. Bunun yanı sıra inşallah Sakarya Üniversite’mize bin kişilik öğrenci yurdu da kazandıracağız.”

Demokrasi Dersi Vereceğiz
Başbakan Davutoğlu konuşmalarını şu şekilde sonlandırdı: “Sakaryalılarla yol yürümek ne güzel. Sakarya ile yeni Türkiye’yi inşa etmek ne güzel. 7 Haziran’da gereken cevabı Sakarya verecek. Bunlar 4 yanlıştı şimdi daha da artıyorlar. İnşallah elif gibi doğru AK Parti’yle 4 yanlışı tarihe gömeceğiz. İnşallah 7 Haziran’da 7 güzel insanı Ankara’ya gönderiyoruz. Sakarya davamıza şahit olsun. Bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya, milli birliği, milli iradeyi ve insan onurunu korumaya devam edeceğiz. İnşallah yeni bir demokrasi destanı daha yazacağız. 7 Haziran’da yeni bir demokrasi dersi vereceğiz.”