Sakarya Valiliği İl Göç İdaresi tarafından gerçekleştirilen toplantı Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 

Hendek deki Kamu Kurumlarını ve Muhtarları Bilgilendirmek üzere Hendek’e gelen heyet Toplantıya katılım sağlayanları  İl Göç İdaresi faaliyetleri konusunda bilgilendirdi. 

İl Göç İdaresi Hendek deki Kamu Kurum ve Muhtarları Bilgilendirdi…

Uyum ve İletişim Faaliyetleri Kapsamında ; ‘’6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile ilk defa uyum konusuna yer verilmiştir.  Kanunun 96'ncı maddesi de koruma altındaki kimslerin toplumla olan karşılık uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla Kamu kurum ve kuruluşları  , Yerel yönetimler  , Sivil toplum  , Sivil Toplum Kuruluşları , Üniversiteler , Uluslararası Kuruluşların öneri ve katkılarından faydalanılarak uyum faaliyetlerinin planlandığı hükme bağlanmıştır. Bu Kapsamda Göç İdaresi Başkanlığımız ve 81 ilde taşra teşkilatımız uyum faaliyetleri yürütmektedir.’’ açıklamasında bulunuldu.

İl Göç İdaresi Hendek deki Kamu Kurum ve Muhtarları Bilgilendirdi…

Toplantıya Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek İlçe Müftüsü Murtaza Hür, Hendek Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Yağlı, Hendek İlçe Tarım Müdürü Erhan Sunman, Şube Müdürleri, Vakıf Başkanları, İlçede Faaliyet Gösteren Kamu kurum amirleri katılım sağladı.