Hendek Orman İşletme Müdürlüğü, orman yangınlarına, kırsal yangınlara ve ev yangınlarına hızlı müdahaleyi sağlamak amacıyla 3 adet Köye Yangın Söndürme Amaçlı Su Tankeri'nin dağıtım ve teslim törenini gerçekleştirdi. Su tankerleri, Hacıkışla, Lütfiyeköşk ve Gündoğan köylerine teslim edildi.

Hendek Orman İşletme Müdürü Hakan KIZILARSLAN'ın liderliğinde gerçekleşen teslim törenine, İşletme Müdür Yardımcısı, İşletme Şefleri, ve söz konusu köylerin muhtarları da katılım gösterdi.

Hendek'te Su Tankeri dağıtım ve teslim törenini gerçekleştirildi

Bu su tankerlerinin teslimi, yangınla mücadelede hızlı ve etkili bir şekilde ilk müdahaleyi sağlamayı amaçlıyor. Orman yangınlarına ve ev yangınlarına karşı köylerde bulunan ekiplerin, orman yangın sahasına ulaşana kadar geçen sürede etkili bir şekilde mücadele edebilmesini hedefleyen bu adım, yangınların yayılmasını önleme konusunda önemli bir katkı sunuyor.

Hendek'te Su Tankeri dağıtım ve teslim törenini gerçekleştirildi

Hendek Orman İşletme Müdürü Hakan KIZILARSLAN, törende yaptığı açıklamada, "Teslimi gerçekleşen su tankerleri ile köylerimizde çıkan orman yangınlarına ve ev yangınlarına hızlı müdahalede bulunmayı hedefliyoruz. Bu araçlar, yangınla mücadele ekiplerimizin sahaya ulaşma süresini kısaltacak ve yangının kontrol altına alınmasına daha etkin bir şekilde katkı sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Bu yeni su tankerleri, Hendek bölgesindeki ormanlık alanların ve köylerin güvenliğini artırmak adına atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yangınla mücadelede köylerin daha güçlü bir pozisyon kazanmasına ve yangınların daha hızlı bir şekilde kontrol altına alınmasına yönelik yapılan bu yatırım, bölge halkının güvenliği açısından büyük bir önem taşıyor.