"Köyümün Günlüğü" Hendek’te

“ Gençlerimize inanıyor, güveniyoruz “
Avrupa Birliği'nin (AB) desteklediği "Köyümün Günlüğü" projesi kapsamında, Romanya ve İtalya'dan Sakarya'ya gelen 17 üniversite öğrencisi, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’yi ziyaret etti.

Avrupa Birliği'nin (AB) desteklediği "Köyümün Günlüğü" projesi kapsamında, Romanya ve İtalya'dan Sakarya'ya gelen 17 üniversite öğrencisi, Türk kültürünü tanıma fırsatı buluyor. 

Sakarya Gençlik Merkezi üyesi üniversite öğrencilerinin "köy hayatında kültür" temasıyla hazırladığı proje, AB Bakanlığı Avrupa Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'ndan 13 bin 766 avro hibe almaya hak kazandı. 

Öğrenciler, Hendek’e gelerek, Başkan İnci’yi ziyaret ettiler.

Dünya geçliğiyle barışık gençler

Başkan İnci, misafirlerine kendi gençlik yıllarındaki köy yaşamından hatıralarını anlattı. Başkan İnci “ Hendek’imizde gençlerimiz sporun her alanında büyük başarılara imza attılar. İlçemizden Avrupa ve Dünya Şampiyonları çıkardık. Şampiyonlarımızı ödüllendirerek, Avrupa Şampiyonlarına araba, Dünya Şampiyonlarına da ev verdik. İnşallah 2016 Olimpiyatlarında Hendek’imizden güreş dalında en az iki Olimpiyat Şampiyonu çıkaracağız. Eskiden köyde yaşayan gençlerimiz sokaklarda Avrupa ve Dünya Şampiyonlarının yürüdüğü gençler içerisindeler. İtalya ve Romanya gibi Dünyanın değişik ülkelerinden burada bulunan gençler gibi, bizim gençlerimiz de Dünyanın bütün gençleriyle dost, arkadaş olan gençler olarak yetişiyorlar. Gençliğe çok önem veriyoruz. Gençlerimize inanıyor, güveniyoruz. Dünya barışını ayakta tutmayı hedefleyen gençler yetiştiriyoruz.

Dünya gençliğiyle barışık olmalarını istiyoruz. Hendek’imizden inşallah mutlu bir şekilde ayrılırsınız. Kalplerinizin derinliklerinde Hendek ile ilgili bir çizik bırakabildiysek ne mutlu bize “ Dedi.  

Hediye

Başkan İnci misafirlerine Hendek hatırası çini tabak hediye ederken, öğrenciler de Başkan İnci’ye çeşitli hediyeler sundular. Proje koordinatörü MehmetFatih Parlar ve Erenler Gençlik Merkezi Müdürü Ali İhsan Çotan da Başkan İnci’ye proje ekibi olarak teşekkür plaketi verdi.

Yabancı misafirler Başkan İnci’yi çalışmalarından ve gençliğe verdiği önemden dolayı tebrik ettiler. 

Avrupa Projesi grubu belediye ziyaretinin ardından şehir merkezinde yürüyüşe çıktı. Ticaret Merkezini gezdikten sonra Ufuk Dil Eğitim Merkezi’nde mola verdiler. İkramların ardından dil merkezini gezen grup, İtalya’ da ve Romanya’ da şehir merkezlerinde ve hatta üniversitelerde dahi akıllı tahta teknolojilerini  kullanan ve böyle ortama sahip dil kurslarının olmadığını ve çok hoşlarına gittiğini vurguladılar.

Baygraktepe’de yenilen yemeğin ardından Selman Dede Mesire Alanı’nı gezdiler. Daha sonra öğrenciler, Kazimiye köyü, Hamitli köyü, Çakallık köyü, Yeşilvadi köylerini gezerek, köy halkıyla sohbet edip, yöresel yemekleri tattılar. Ziyaretler sonrası Kadifekale Köyü’nde bulunan derede dinlenme molası vererek Hendek’ten ayrıldılar..