Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında İlçemiz Kız Meslek Lisesinde öğrencilere yönelik “Trafikte Sürücü ve Yaya Eğitimi” konulu seminer yapıldı. Yapılan seminerde trafikte en önemli kuralın saygı olduğu bellirtildi.

Düzenlenen seminere İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme  kadrosunda çalışan polis memuru Yaşar Topçu, Mesut Koz ve Toplum Destekli Polis Memuru Yavuz Özdemir katıldı.

Öğrencilerle karşılıklı sohbet ortamında konuşan polis memurları Yaşar Topçu ve Mesut Koz,  trafik kazalarının önlenmesi ve trafik bilincinin oluşturulmasında öğrencilere  düşen görevler, trafik kuralları, trafik işaret ve levhaları, trafikte yapılan kural ihlalleri, emniyet kemeri takmanın önemi konularında farkındalığı arttırmak ve öğrencilerin ilçemizde  trafik güvenliğine katkı sağlama konularına değindi.

Gün geçtikçe trafikte artan kavgalara değinen Özdemir ise trafikteki en önemli kuralın saygı olduğu söyledi. Sürücülerin birbirlerine karşı saygılı olmadıklarını ifade eden Özdemir, saygının insan hayatında ki en önemli karakter olduğunu söyledi.

 

Seminer sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren polis memurları öğrencilerle güzel bir vakit geçirdiler. Seminer bitiminde okul müdürü Sevda Aslan, Polis Memurlarını odasında ağırladı ve Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğüne duyarlı çalışmalarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.