Afet Doğal Korunmak Kolay

HAKUT Derneği ( Hendek Arama Kurtarma Timi ) tarafından “ Afet Doğal Korunmak Kolay “ projesi kapsamında seminer düzenlendi.

Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere 25. Dönem Sakarya Milletvekili ve HAKUT Onursal Başkanı Ali İnci, Kaymakam İdris Akbıyık, Jandarma Komutanı Yzb. Umut Aşık, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı, Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, Sivil Savunma Uzmanı Hakan Arslan, AFAD Eğitim Şube Müdürü Nilüfer Cengiz, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Çavuşu Hakan Yanak, HAKUT Derneği Başkanı Yakup Borazancı, Hendek  Muhtarlar Derneği Başkanı İsmet İskefiyeli, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.



Programa katılanlar, HAKUT Derneğinin ( Hendek Arama Kurtarma Timi )  faaliyetleri hakkında bilgilendirildi.

En önemli iki şey vardır, biri can biri de maldır

AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş  bir konuşma yaparak “ Afet ve acil durumlardan daha önemli bir konu olamaz. En önemli iki şey vardır, biri can biri de maldır. Afetin ve acil durumun konusu da can ve maldır. Olası bir acil durum anında AFAD’ın koordinasyonluğunda müdahale gerekiyor ki, hızlı ve etkin şekilde olaylara müdahale edilebilsin. HAKUT’un kuruluşunda çok büyük emeği geçen Vekilimiz Ali İnci’ye de teşekkür ediyoruz. HAKUT Derneğimizi de yapmış olduğu çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum “ Dedi.
Derneğimize sahip çıkalım

25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci,  afet deyince 17 Ağustos felaketinin akıllara geldiğini belirterek “ 17 Ağustos felaketi olmadan önce biz HAKUT Derneğini kurmuştuk. Belediye Başkanlığına ilk geldiğimiz dönem seçim beyannamemizde, insanlar yüksek binalardan değil kalitesiz binalardan ölür demiştik. İlk olarak şehrimizi güzel bir duruma getirmek için mimar ve mühendisler ile birlikte bir toplantı yaptık. Herkesin bu konuda duyarlı olması lazım. Belediye Başkanlığımız döneminde bu konuda Hendek’teki kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları hep birlikte güzel çalışmalar yaptık. HAKUT ekibi güzel ve çalışan bir dernektir. Derneğimize sahip çıkmalıyız. Gelecek nesillerimiz için de çok önemlidir. Çocuklarımızı ve herkesi bu konuda yetiştirmeliyiz “ Dedi. 

Afet olduktan sonra değil, olmadan önce de tedbirler almak gerekiyor

Kaymakam İdris Akbıyık da konuşmasında, “ Hendek’in her alanda olduğu gibi afetle ilgili konularda da, Vekilimiz Ali İnci’nin ileri görüşlülüğünden dolayı bu konuda hazırlık yaptığını burada bir kez daha görüyoruz. HAKUT Derneği AKUT’tan önce kurulmuş bir dernektir. Ülkemizin birçok yerinde yaşanan felaketlerde, afetlerde önemli görevler yapmıştır. Geçtiğimiz yıl Geyve Kaymakamlığım döneminde bölgede yaşanan sel felaketinde HAKUT Derneğinin çalışmalarını oradada gördük. Ülkemizde birçok felaketler yaşadık. Afet olduktan sonra değil, olmadan önce de tedbirler almak gerekiyor. Zararı en aza indirmek gerekiyor. Afet olduğunda hep birlikte kurtarma iyileştirme yapmak gerekir. Bu anlamda HAKUT önemli görevler üstleniyor. Geleceğe dönük planlaması ve ileri görüşlülüğünden ve bu konudaki hassasiyetinden dolayı vekilimiz Ali İnci’yi tebrik ediyorum “ Dedi.

Konuşmaların ardından projeye destek veren Kaymakam İdris Akbıyık, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, SAÜ Eğitim Fakültesi adına Doç Dr. Şenol Beşoluk,  Halk Eğitim Müdürü Necati Tan, Hendek Belediyesi Personel Müdürü Harun Kaynak’a teşekkür plaketi verildi. HAKUT Derneği tarafından da AFAD İl Müdürü Hüseyin kaşkaş’a da plaket verilirken, afet ile ilgili resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de plaket ve çeşitli hediyeler verildi. Olası bir afette kriz merkezi görevlileri Jandarma Komutanı Yzb. Umut Aşık ve Emniyet Müdürü İsmail Baş HAKUT fahri üyesi yapıldı.

Program sonunda afetle ilgili slayt gösterisi yapıldı.