20-24 Temmuz 2016  tarihleri arasında isveç ‘te yapılan Avrupa Greko-Romen Güreş Şampiyonası’nda okulumuz öğrencilerinden Abdülsamet Başar 58 kg.da,  Avrupa Şampiyonu olmuştur.

20-21 Ekim 2016 tarihinde Bursa’da yapılan Balkan Şampiyonasında da 58 KG da Serhat Kırık Balkan Şampiyonu olup, 53 KG Kürşat Can Kaya Balkan 3. olarak ay yıldızlı Bayrağımızı göndere çektirmişlerdir.

Osmangazi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Aydın Dinç, 2012 yılında güreş takımının okulda kurulduğunu ve 2015 yılında Avrupa 3. sü ve Dünya 3. sü çıktığını ve  bu işin uzun soluklu, sabır  ve emek isteyen bir spor olduğunu belirtti. Daha ilk yıllarında takım halinde Sakarya Şampiyonu olduklarını , takip eden 2013, 2014 , 2015 ve 2016 yıllarında bir çok kez takım halinde il düzeyinde ve ülke düzeyinde şampiyonluklar elde ettiklerini söyledi.  Dördüncü yılın sonunda Dünya ve Avrupa ‘da yapılan şampiyonalarda derece çıkartarak ülkemizi gururla temsil ederek ay yıldızlı Bayrağımızı göndere çektirttiklerini söyledi.  Bunun bir başlangıç olduğunu,  öğrencilerini ve beden eğitimi öğretmeni olan aynı zamanda da Türkiye Milli Takım Antrenörü Zafer Başar ’ın büyük katkılarının olduğunu söyleyerek tebrik etti. Ayrıca katkılarını esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan,a  teşekkür etti.

Beden Eğitimi öğretmeni ve aynı zamanda Milli Takım Antrenörü olan Zafer Başar  “ Bize bu alanda emeklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sabri  Doğan’a  teşekkür ediyorum.  Mesai saatleri dışında bile bizleri hiç yalnız bırakmayan, idmanlara gelerek  bizzat yerinde  izleyen ve  desteklerini esirgemeyen okul müdürümüz Aydın Dinç’e ve Osmangazi Metal’in spor dostu idareci ve öğretmenlerine , sporcularımız ve kendi adıma teşekkür ediyorum” Dedi.

Hediye

Abdülsamet Başar’a Okul Müdürü Aydın DİNÇ ve Umur ÇEŞME altın takarken, Serhat Kırık’a Okul Aile Birliği Başkanı Nilgün Akkılık, Kürşat Can Kaya’ya Müdür Yardımcısı Şükran Keleş Baylan altın takarak ödüllendirdiler.