Mimar Cengiz Şişman, hazırladığı projeyi anlattı
Kentsel dönüşümün mimarı Şişman, Kemaliye bölgesinde hak sahiplerinin 5 kat olarak planlanan yeni yapılarda yüzde 40 oranında pay sahibi olacağını ifade etti.  
 
Mimar Cengiz Şişman, bölgede bina kat sayısının 5,  imar yoğunluğunun ise yüzde 30’un altında olacağını söyledi. Bölgenin 57 bin metrekareden oluştuğunu belirten Şişman, konut ve ticari alan olarak 15 bin metrekare alanın kullanılacağını, 45 bin metrekarelik bölümün ise yol, park, meydan ve rekreasyona ayrılacağını anlattı. 
 
Kentsel dönüşümün yerel yönetim için yıpratıcı bir proje olduğunu söyleyen Şişman, doğru ve dürüst uygulandığında yerel yönetimin projeden büyüyerek çıkabileceğini de kaydetti.  
Şişman, projenin uygulama safhasına yönelik ise şunları söyledi: 
Bütün hesaplar ve yapılan anlaşmalar topluma açık olmalı. Proje, Hendekli ya da Hendek’te yaşayan ve en önemlisi gelirini burada kullanacak kişi ya da kuruluşlar tarafından yapılmalı. 
Bölgede hak sahiplerinin alacakları payları örneklendiren Şişman,  kentsel dönüşüm alanının belirlenmesi ve gelişen süreci de anlattı. Haberin Devamı Hendek Meydan Gazetesi 4. sayfasında

Hendek Meydan Gazetesi tüm gazete bayilerinde

Haber ile ilgili Mimar ÇENGİZ şişman ile yapmış olduğumuz video söyleşiyi aşağıdan izleye bilirsiniz.