İnci mesajında, annelerin öncelikle evlatlarına sonra da topluma olan en büyük sorumluluklarının çocuklarını geleceğe iyi vatandaş, iyi insan olarak hazırlamak olduğunu belirterek “ Hayatın her türlü zorluğunda anneyi görmek mümkündür. Hele hele ülkemizde, geçmişten bugüne kadar annelerimiz, çok daha büyük mücadeleler vermişler, çok daha büyük yüklerin sorumluluğunu üstlenmişlerdir. Cennet annelerin ayakları altındadır’ hadisinde, dinimizde annelere verilen öneme dikkat çekilmiştir. 
 
Toplumumuzun temelini oluşturan ailenin ayakta durmasına annelerimiz çok büyük bir katkı sağlamaktadır. Geleceğimize şekil ve yön veren annelerimizin fedakarlıkları kuşkusuz ve hiç tartışılmazdır. Bu anlamda da her anne yılın annesidir.
Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi sosyal statüde yaşarsa yaşasın, tüm anneler, yüreklerinde taşıdıkları merhamet, iyilik, güzellik, sabır, adalet ve eşitlik gibi erdemlerle hayata ışık tutarlar.
Yaşam deneyimleriyle yolumuzu aydınlatan, dünyayı, insanları ve yaşamı sevmeyi öğreten, geleceğe umutla ve güvenle bakmamızı sağlayan, bizleri güçlü kılan yüce varlıklarımız annelerimizin ve şehit annelerinin Anneler Günü'nü kutluyor, tüm annelerimize sevgi ve saygılar sunuyorum” Dedi.