İlk Umre kafilesi Hendek’ten dualarla uğurlandı
Marmara Bölgesi’nin ilk Umre kafilesi Hendek’ten dualarla uğurlandı.
Hendek’ten kutsal topraklara gidecek olan 82 kişilik ilk umre kafilesi Merkez Camii önünden dualarla uğurlandı.

Hendek Müftülüğü’nden edinilen bilgilere göre toplam 82 kişilik umre kafilesinin ilki yolcu edildi. Umre kafilesi Merkez Camii önünde düzenlenen törenle, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, İlçe Müftüsü Ekrem Saylam ve umre kafilesinin yakınları tarafından yolcu edildi. Hendek Merkez Büyük Camii İmamı Metin Duran ve Hendek Kahraman Köyü İmamı Basri Demircan da Umre kafilesiyle birlikte kutsal topraklara gitti.

Marmara Bölgesi’nin ilk umre kafilesi

Tören Kuran-ı  Kerim tilaveti ile başladı. Ardından İlçe Müftüsü Ekrem Saylam  bir konuşma yaparak “ Bugün Hendek’imizin çok bereketli ve feyzli bir zaman dilimini beraber tenefüs ediyoruz. Marmara Bölgesi’nin ilk umre kafilesini inşallah Hendek’ten gönderiyoruz. Sizler de o mübarek kutsal topraklara gidecek kardeşlerimizle yüreklerinizdeki sevgiyi, saygıyı, muhabbetinizi bu kardeşlerimizle beraber gönderiyorsunuz. Allah hepinizin hayırlısıyla gidip, hayırlısıyla dönmesini nasip etsin” Dedi.

Hendek halkımıza dualarınızı bekliyoruz

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de bir konuşma yaparak “ Günümüz hayırlı olsun, çok güzel bir günde, güzel bir yolculuk. Marmara Bölgesi’nin de ilk umrecileri olarak Allah hayırlısıyla gidip dönmeyi nasip etsin. Hacca giden, Umreye giden kardeşlerimize şunu söylemek isterim, o mübarek topraklarda Hendek halkımıza dualarınızı bekliyoruz. Bizler her zaman yanınızdayız, dualarınızda bizleri de eksik etmeyin. Yolculuğunuz hayırlı olsun, Allah mübarek etsin “ Dedi. 

Konuşmaların ardından Umre kafilesi edilen dualarla uğurlandı. Hendek Belediyesi Zabıta Memuru Abdullah Cevahirci de kutsal topraklara gitmek için yola çıktı. Umre yolcularını uğurlama töreninde duygusal anlar yaşandı.