Pakistan'da muson yine sellere yol açtığo 2010 yılında tamamen sular altında kalan Güney Penjap yine şiddetli yağış ve sellerin etkisi altında bayramı karşılıyor. Sakarya'nın hendek ilçesi belediyesi kardeş mahallesi Mahmudkod Hendek mahallesi sakinlerine ramazanın son 3 günü verdiği iftar ve bayram paketleri dağıtımıyla çifte bayram yaşattı. 2010 yılında yaşanan büyük sel felaketi binlerce km uzaklıkta iki ülkenin insanları arasında sarsılmaz bir dostluk ve kardeşlik köprüsü kurdu. O günlerde selden etkilenen pakistan halkı aradan 3 yıl geçmesine rağmen türk halkının desteği ve yardımını unutmadı. 2010 yılındaki felaket ardından türk kızılayı tarafından afet evlerinden büyük bölümü güney penjap'ın muzaffargarh bölgesine kurulmuş ve sakarya'nın hendek ilçesi halkının yardımları ve hendek belediyesinin çalışmalarıyla bir mahalleye'de hendek mahallesi adı verilmişti..mahmutkod köyü hendek mahallesinde her yüzlerce mahalleliye ramazan ayı sonunda bayram öncesi hendek belediyesince hendek halkının yardımlarıyla 3 yıldır iftar veriyor ve gıda paketleri dağıtıyor. Bu yılda sel ve aşırı yağışlardan mağdur olan bölge halkı hendek belediyesinin 3 gun süreyle düzenlediği ve arefe günü son iftarı da kapsayan iftar programı ve bayram paketleri dağıtımıyla bölge halkına çifte bayram yaşattı. Ramazanın son 3 günü farklı bölgelerde her gün 500 kişilik iftar programı düzenleyen ve 200 aileye 10 kilo un 5 kilo şeker,5 kilo pirinç,yağ çay ve bayram şekerinden oluşan bayram paketi dağıtan hendek belediyesi mahmudkod köyü hendek mahallesi sakinlerine çifte bayram yaşattı..

Çocukların şeker sevinci Türkiye'den 1 gün sonra ramazan bayranını kutlayan pakistan'da hendek belediyesinin arefe günü dağıttığı bayram paketleri yanısıra çocuklar için hazırlanan şeker paketleri dağıtımında renkli görüntüler yaşandı. Pakistan'lı minikler hendek belediyesinin dağıttığı şekerleri kapmak için birbileriyle yarıştı. Şeker paketi dağıtımına yetişemeyen miniklere paketleri kapan arkadaşları kardeş payı vererek onlarında bu sevinci paylaşmasını sağladı...

Bayram Paketini alan fiziksel engelli Khumayun İmran Hendek belediyesinin kendilerine çifte bayram yaşattığını belirterek ''Türk halkının bize verdiği desteği hiç unutmayacağız'' dedi..

ŞEKER ÇOCUKLARI

Kendilerine dağıtılan şekerlerle poz veren çocukların mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.. 11 yaşındaki Sumeyla Khan bayram şekeri sevinci yaşayanlardandı .








MUZAFFARGARH PENJAP-PAKİSTAN