250 milyon dolarlık yatırım

Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik, Hendek Organize Sanayi Bölgesi’nde 261 bin 700 metrekarelik arsa üzerinde toplam 250 milyon dolara mal olacak üç yeni üretim tesisini hayata geçirmeyi planladıklarını belirterek, “Bu üç tesisten biri olan Avrupa’nın en modern Kum Döküm Fabrikası’nın inşaatını tamamladık. Hassas Döküm ve Vana üretim tesisleri faaliyete başladı. Holdingimiz yatırımın son ayağında ise kaynak alanındaki üretim faaliyetlerinin bir kısmını gerçekleştirmek için yine Hendek’te bir tesis kuracak.”dedi.

Yeni istihdam

Hendek’in fahri hemşerisi olduğunu söyleyen Hülya Gedik, Hendek’te bulunan fabrikalarında öncelikli olarak Hendekliler’i çalıştırmak istediklerini belirterek, “Hendek yatırımımız tamamlandığında toplam 250 milyon dolar değerinde bir yatırım olacak. Dolayısıyla, bu yatırımla Hendek bölgesinde yeni istihdam da sağlayacağız. ”dedi. Meslek kursları

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’de Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik’e Hendek’e yatırımlarından dolayı teşekkür ederek, “İlçemizin en önemli sorunlarından biri işsizlikti. Bizler yatırımcıya kucak açarak, onlarla elele vererek ilçemize yapılan yatırımlarla işsizliği çözdük. Belediye bünyemizde açtığımız Bel-İş sayesinde fabrikalara kalifiye eleman yetiştiriyoruz. Ayrıca kurduğumuz işçi bilgi bankası sayesinde işveren ile işçiyi buluşturuyoruz. “diye konuştu.

Sanayiciye desteğiz

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’de sanayicilerin çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirterek, “10 yıl önce IMF'nin kapısında 1 milyar dolar borç için bekleyen Türkiye bugün 5 milyar dolar kredi açan, geçen yıl dünyanın ihracatını en fazla artıran ikinci ülkesi olmuştur. Sanayicilerimiz krizleri akıllı yönetimlerle atlatmışlardır. Hükümet olarak sanayiciye köstek değil her zaman desteğiz. “dedi.