Hendek’te Devlet Hastanesi dışında sağlık hizmetleri sunan ve çeşitli sağlık raporlarını geçmişten süre gelen sağlık raporu alına bilir maddesi hendek ilçesinde salık ocağından sağlık ocağına doktor dan doktora farklılık göstermesi vatandaşı çileden çıkartıyor .


İlçede Sağlık Hizmetleri Sunan Hendek Çamlıca Sağlık Ocağı ,Yeni Mahalle Sağlık Ocağı ve Yeşiller Sağlık Ocağı ve  bu sağlık ocaklarında görev yapan Aile Hekimleri Sağlık Raporu almaya gelen vatandaşları muayene etmeden gözle teşhis koyarak raporu farklı özel hastanelere yönlendirdikleri öğrenildi. Doktor dur uygun görür verir uygun görmez vermez fakat aynı doktor aynı sıradaki samimi olduğu bir başka sağlık raporu almak isteyen vatandaşa “merhaba merhaba çırt imza” oldu sağlık raporu muamelesini yaptığında arka sıradaki vatandaşa da çeşitli olmadık tetkikleri muayne etmeden koyarak özel hastanelere yönlendirmesi akıllara yüzlerce soru işaretini getirmekte.


İlgili Kurumlar Hakkında Bakanlık genel gesi olmasına rağmen İl Sağlık Müdürlüğünün Sağlık Ocakları ve aile hekimlerinin vermiş olduğu sağlık raporlarının geçerli olduğunu ve vere bileceklerinize dair resmi yazı tebli edilmesine rağmen bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar, ehliyet evrakları için başvurdukları aile hekimlerin den almaları gereken sağlık raporlarını kimi zaman ala biliyor kimi zaman alamadıklarını öğrendik. Öyle ki aynı doktor raporda 1 saat önce imzaladığı bir evrağı 1 saat sonrasında kendisinden sağlık raporu almaya gelen vatandaşa “Biz bu sağlık raporunu vermemekteyiz.” Şeklinde geçiştirmesi, doktorlar üzerinden ki bakış açısını oldukça değişmesine neden olduğu açıktır.

 
Kimi sağlık Ocakları ise Kulak Burun Boğaza bölümüne sevk edilen sağlık raporu hastalarına, aynı sırada bulunan vatandaşa verilen Askerlik uygundur sağlık raporunu vere bilirken resmi kurum ve eş değer kurumlarda geçerli olan sağlık raporlarında ise 5 adet uzman doktor raporu isteyerek vatandaşı çileli bir serüvene soktuğu öğrenildi.


Tüm bu olaylar Hendek İlçesindeki Sağlık Ocakları ve aile hekimleri tarafından rapor almak isteyen vatandaşlara yaşatılmaktadır. Şimdi vatandaş sormakta bu vatandaş kaydını bir başka aile hekimine alıp bir başka sağlık ocağından bu raporu ala biliyorsa siz neden veremiyorsunuz, ? Vatandaş her sağlık raporu alması gerektiğinde kendi bölgesindeki aile hekimini değiştirip merkeze mi sevk olmalı?


Aile hekimi değiştiğinde ala bildiği raporu aile hekimi değiştirme den niçin alamadığı da bir başka soru işareti olarak kalmaktadır.


Adil olmayan bu düzendeki Aile hekimleri ve Salık Ocağı doktorlarının yapmış oldukları bu durum vatandaşları çileden çıkartmakta.


Sağlık raporu vermemek için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren vatandaşlar bu konuda Adapazarına sevk edilmelerini istemediklerini belirterek duruma biran önce üst mercilerce incelenmesini istediler.