Okullarımızda Tablet Dağıtımı İlçemiz geneli FATİH projesi 1. faz kapsamında etkileşimli tahta kurulan Hendek Anadolu Lisesi, Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Atike Hanım Anadolu Lisesi´nde öğrenci ve öğretmenlere tablet dağıtımı yapıldı.

Tablet dağıtım törenine Sakarya Valisi Sayın Mustafa BÜYÜK ile birlikte Hendek Kaymakamı Sayın Mustafa AYHAN, Belediye Başkanı Ali İNCİ, Garnizon Komutanı Sayın Yzb. Hasan DAĞCI, İlçe Emniyet Müdürü Sayın Metin ÇETGER, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yavuz Selim SANDIKÇI, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Sabri Doğan ve okul idarecileri katıldı.

Törende öğrencilere hitaben Sayın Mustafa BÜYÜK, " Sakarya´nın başarılı ilçelerinden Hendek’i ziyaret etmekten mutluluk duyuyorum. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bugün hükümetimizin gençlerimizin yetişmesine yönelik hazırlamış olduğu önemli bir projenin ayağını teşkil eden fatih projesi kapsamında siz öğrencilerimize Tablet Bilgisayar dağıtımı yapmak için geldik. Projenin amacı bilgisayarın eğitime daha fazla girmesi, gençlerimizin dışarlarda değil de kendilerine ait bir bilgisayar, bir tablet üzerinde çalışmalarına imkan sağlayan bir projedir. Şimdiye kadar akılı tahtalarla derslerinizi yapıyordunuz inşallah bundan sonra tablet bilgisayarlarınızı da kullanmak sureti ile eğitim düzeyinizin daha üst seviyelere çıkacağınıza inanıyorum. Daha önce tablet bilgisayarları öğretmenlerinize vermiştik, bugünde siz sevgili öğrencilerimize veriyoruz” diyerek öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesinde tablet dağıtımı öncesi Lise 3 cü sınıf öğrencisi Okan Karataş tarafından yapılan Naht çalışması Sakarya Valisi Sayın Mustafa BÜYÜK’e hediye olarak verildi.. Vali Büyük duygularını ; “ Çalışmalarımız arasında Güzel sanatlar çalışmalarına da destek veriyoruz. Ama bu çalışmalar toplumumuzun manevi bir anlam yüklediği, hem de sanat değeri güzel olan çalışmayı gencimizin elinden aldık teşekkür ediyorum. Bu güzellikleri paylaşıyor ve teşvik etmeye çalışıyoruz. Tebrik ediyorum” diyerek hediyeyi kabul etti.