Hendek’te Nevruz Şenlikleri

Hendek’te ateş yakılacak, demir dövülecek. Türk Dünyası Uluslar arası Nevruz Şenliği’nde Hendek’te buluşacak.

İkincisi düzenleniyor

Hendek Belediyesi Bayraktepe Tesisleri’nde gerçekleşecek şenliğe Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Altay(RF), Başkurdistan(RF), Gagavuz Yeri(Moldova), Hakas(RF), Saha-Yakut(RF), Tataristan(RF), Tıva(RF), Kırım(Ukrayna), Irak Kerkük Türkmenleri ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi(Çin)’nden kutlamalara katılacak olan 250’ye yakın sanatçı, geleneksel kıyafetleri, muhteşem performanslarıyla izleyenleri bir kez daha büyüleyecek.

17-30 Mart

2013 yılı Nevruz kutlamaları T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği başta olmak üzere bir çok belediye ve üniversitenin ortaklığında gerçekleştirilecek. 17 Mart 2013 tarihinde İstanbul’da yakılacak olan Nevruz ateşi ile başlayacak olan kutlamalar, Hendek, Eskişehir, Ankara, Manisa, Yozgat, Çankırı, Kastamonu, Amasya, Denizli, Develi, Balıkesir, Talas, Karaman, Kahramanmaraş ve Nevşehir’de gerçekleştirilecek şölenlerle devam edecek. Tüm sanatçıların bir arada olacağı, 2013 yılı Nevruz kutlamalarının kapanış etkinliği ise, 30 Mart 2013 tarihinde Adana’da yapılacak.

21 MART – ULUSLARARASI NEVRUZ GÜNÜ

Hendek Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Ali İnci 2009 yılında, UNESCO nezdinde “Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi”ne dahil edilen 19 Mart’ta düzenlenecek şenliğe tüm Sakaryalılar’ı davet ederek, “Nevruz, Birleşmiş Milletler tarafından resmen tanınmaktadır. BM Genel Kurulu’nun 2 Aralık 2009 tarihli oturumunda 21 Mart tarihi “Uluslararası Nevruz Günü” olarak ilan edilmiştir. Genel Kurul bu kararında Nevruz kutlayan ülkeleri, başta UNESCO olmak üzere diğer hükümetlerarası örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarını Nevruz’un tanıtılması ve kutlanması konusunda işbirliği yapmaya davet etmektedir. Bizde tüm Sakaryalılar’ı 19 Mart’ta Hendek’e bekliyoruz.” Dedi.