Türkiye Mültecileri Bağrına Bastı

Düzenlenen seminere, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Serdivan İlçe Sağlık Müdürü Uzman Dr. Sevda Gürsel, Hendek Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Sedat Aydın,  İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Burcu Başaran Güngör, Hendek Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Kemal Atala ve Hendek’teki mülteciler katıldı.
Gençlik,  barış ve sevgi dolu bir dünyanın evrensel gücüdür

Programda İlçe Sağlık Müdürlüğü Personeli Uzm. Hemşire Deniz De Asis, Mülteci Sağlığı Konulu konferansta göçler ve göçmenleri sağlık hizmetleri hakkında bilgilendirerek “ Gençlik, barış ve sevgi dolu bir dünyanın evrensel gücüdür. Göç, savaşlar, felaketler, yoksulluklar ve birtakım sebeplerle insanların can güvenliği endişesi ile en yakın yerlere sığındığı bir durumdur. Bulunduğu ortamdan kendini korumak için bulduğu bir çözüm yoludur. Yüzyıllar boyu Ortadoğu ve Akdeniz Coğrafyasında yaşanan trajediler insanları yığınlar halinde uzun ve acımasız yolculuklara çıkardı. Bu yolculuklarda en yakın bölgelerden birisi de Türkiye’dir. Halkımız mültecileri bağrına bastı ve kucakladı “ diyerek, göçmenleri sağlık hizmetleri hakkında sunum yaparak bilgilendirdi. 

İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak bizler de herkesin sağlığından sorumluyuz

İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Burcu Başaran Güngör de, Yabancı Hastalarda Sağlık Hizmetleri ve Aile Planlaması hakkında bilgilendirme yaparak “ Ülkemizde yabancı hasta sayısı her geçen gün artıyor. Onlarda toplumumuzun bir parçası ve ilçe sağlık müdürlüğü olarak bizler de herkesin sağlığından sorumluyuz. Sağlık hizmetleri ve koruyucu sağlık hizmetleri ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinasyonluğunda göçmen sağlığının korunması ve genişletilmesi konusuna büyük önem veriyoruz “ diyerek, aile planlaması hakkında sunum yaparak bilgilendirdi. 

Suriyeli,  Üroloji Uzmanı Op. Dr. Muhammed Al Ali, mültecilere enfeksiyon hastalıkları ve hijyen konusunda bilgilendirme yaptı. 

Konferansta mültecilere üç ayrı dilde çeviri yapıldı. Konferans sonunda mültecilere, Yabancı Hastalara Sağlık Hizmeti rehberi dağıtıldı.