Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Hendek Belediyesi’nin ortaklaşa düzenledikleri Kutlu Doğum Haftası etkinliğinin sonuncusu Hendek Ticaret Merkezi Konferans salonunda icra edildi. Geceye Üniversite gençliği ve Hendekliler büyük ilgi gösterdi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği öğrencisi Tuba Gülyeşil, programı nasıl düzenlediklerini anlattı. Tuba Gülyeşil, Hendek Belediyesi’ne gelerek; “ Bizim arkadaşlar arasında biriktirdiğimiz bir miktar paramız var. Tanıdığım bir de gösteri sanatçısı var. Kutlu Doğum Haftası için etkinlik düzenlemek istiyoruz, bize yardımcı olur musunuz” diye rica ettiklerini ve Hendek Belediye Başkan İnci’nin de olumlu cevap vererek gecenin tüm masraflarının Hendek Belediyesi tarafından karşılandığını söyledi. Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonunda yapılan geceye üniversite gençliğinin yoğun katılım göstermesi sonucu salonda izdiham yaşandı.
Program yönetmeni Hüseyin Goncagül’ün seyircilerle kurduğu diyalog, program boyunca aksamadan devam etti. Program bir öğrencinin Kur’anı Kerim okumasıyla başladı. Arkasından “SALAVAT” adlı slayt gösterisi gösterime sunuldu. Slâytta küçük bir kız çocuğunun kolunda sepet içersindeki karanfilleri salâvat getirmek suretiyle yoldan gelip geçenlere verilmesi, salâvatı duyan mümin ve mümine vatandaşların salâvata eşlik etmeleri ile semayı dolduran Salavat sesleri programa katılan vatandaşlar arasında duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.
İbiş rolüyle sahne alan sanatçının esprileri ve oyun içersindeki figürleri seyircilerden büyük alkış aldı. Gecenin ilerleyen dakikalarında semazen gösterileri ve sahne alan sanatçıların tasavvuf musikisini seslendirmeleri ile devam ederken, semah ve meddah gösterileri kutlu doğum haftasına ayrı bir renk kattı.