Hendek Belediyesi, İşkur, Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen, süt sığırcılığı kursu tamamlandı. Hendek Gençlik Merkezi Düğün Salonu’nda yapılan sertifika törenine, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, İşkur Müdürü Tekin Kaya, Sakarya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Gevher, Hendek İlçe Tarım Müdürü Temel Ata, BELİŞ Genel Müdürü Ahmet Sarıoğlu ve kursiyerler katıldı.


Hayvancılıkla uğraşıp aile ekonomisine katkıda bulunan, bu tür süt sığırcılığında insanların sütten elde ettiği geliri artırma adına, Hendek Belediyesi, İşkur, Halk Eğitim Merkezi, İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte, köylerde, mahallelerde ve beldelerde hayvan işi ile uğraşan vatandaşlara süt sığırcılığı kursu verildi. Verilen kursla, hem süt veriminin artırılması hemde aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunulması amaçlanmıştır.

104 saat eğitim


İki grup halinde verilen kursla 50 kursiyer 20 işgünü toplam 104 saat eğitim alarak, kursu başarıyla tamamladılar. Kursiyerlere, süt sığırı işletmelerinin yönetimi ve verimliliğinin artırılması, daha kaliteli yem temini ve hayvanların süt verimini artırmaya yönelik yemlenmesi, sağım teknikleri ve hijyen, hayvan hastalıkları ve zararları konularında bilgiler verildi.


Aile bütçesine katkı


Sertifika töreninde bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, kursiyerleri tebrik ederek “ İlçemizin daha da ileriye gitmesi adına yoğun gayret gösteriyoruz. Verilen kurslarla birçok vatandaşımız sertifikalarını alıp, ya kendi işlerini kurdular yada iş sahibi oldular. İlçemizde işsizlik sorununu çözdük. Bundan sonra da kurslarımız devam edecektir “ Dedi.

Program sonunda kursiyerlere sertifikaları verildi.