Gaziler Günü Hendek’te kutlandı

Hendek Cumhuriyet Alanı´nda düzenlenen törenle Gaziler Günü kutlandı.  Hendek Cumhuriyet Alanı´ndaki törene Kaymakam Mustafa Ayhan, Jandarma Garnizon Komutanı Jandarma Üst Teğmen Hasan Dağcı, Hendek Belediyesi Başkanı Ali İnci, daire müdürleri, Gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı´na çelenklerin koyulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

 “ Şehit ve Gazi olmak kadar güzel bir kavram olmaz “

Törende Muharip Gaziler Derneği adına Kıbrıs Gazisi Ferhat Albayrakoğlu bir konuşma yaptı. Albayrakoğlu, Gazilerin, en büyük Gazi M. Kemal Atatürk´ün yaşayan birer temsilcileri olduklarını belirterek " Gaziler şanlı tarihimizin yaşayan kahramanlarıdır. Gazilik ömür boyu taşınacak bir şereftir. Gazilerimiz, şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyet´imizin teminatı ve temel taşlarıdır. Vatan savunmasında Şehit ve Gazi olmak kadar güzel bir kavram olmaz. Dün olduğu gibi bugün de, aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, ulusal değerlerine saldıranlara her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı vermeye hazırız. Bugün vatan için kanını akıtan gazilerimizin günüdür.  Tüm Gazilerimizin Gaziler Günü kutlu olsun" Dedi.

Tarihe altın harflerle yazılan gün

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan,  Jandarma Üst Teğmen Ercan Çetin " Bugün, Aziz Milletimizin engin tarihinde altın harflerle yazılan öyle bir gündür ki, Çanakkale´nin geçilemeyeceğini Türk Milleti´nin esir edilmeyeceğini ve de Türk Vatanı´nın parçalanmayacağını tüm dünyaya haykırdığı gündür. Özgürlük ve Bağımsızlık, Türk Ulusu için tarihin her döneminde vazgeçilmez değerler olmuştur. Yurt topraklarına yönelen bu yaklaşımla karşılık veren Ulusumuz, bugün çağdaşlık ve demokrasinin ışığında özgür bir yaşam sürmektedir " diyerek, Gaziler Günü´nü kutladı.

" Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir "

Gaziler Günü anısına “ Gazilik ve          Gaziliğin Önemi “ konulu konuşmayı, Endüstri Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni İlkay Berna Çağlar yaptı.  Çağlar “ Bu topraklarda bağımsız ve onurlu yaşayabiliyorsak, onu aziz şehitlerimize ve siz kahraman gazilerimize borçluyuz. Bizler hızımızı Ulu Önder Atatürk’ten, milli tarihimizden, ruhumuzdaki sönmez iman ateşinden ve gazilerimizin özgürlük meşalemsinden alıyoruz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir “ Dedi.

Başkan İnci’den, gazilere dernek binası sözü

Tören, öğrencilerin okudukları şiirlerle son bulurken, Garnizon Komutanlığı’nda ikramlar yapıldı. Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, gazilere elbise sözü verirken, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de gazilere dernek binası sözü verdi.