Engelleri birlikte aştık

İnci “ Engellilerin imkan verildiğinde neleri başarabileceğini bir kez daha göreceğiz “

Sakarya’da ilk Hendek’te

Hendek Belediyesi ilçede yaşayan engellilere yönelik kaynak kursu açılması için İŞKUR ile protokol imzalamasıyla, engellilere kaynak kursu açıldı. Kursa katılan engelliler haftada 40 saat olmak üzere toplam 10 hafta ders alacaklar.  Kursiyerler kurs boyunca sigortalı olup,  günlük 20 TL para alacak. Engellilere yönelik açılan kaynak kursu Sakarya’da ilk olarak Hendek’te açıldı.

Belediye bünyesinde hizmet veren BELİŞ Meslek Edindirme Merkezi işsiz insanlarımızı meslek sahibi yapıp işçi ve işveren arasında köprü vazifesi yapmak için hizmet veriyor. İŞKUR ile birlikte ortak olarak yürüttüğü projeleri başarıyla sonuçlandıran Hendek Belediyesi’nin engellilere yönelik açılan kaynak kursuna da iki grup halinde onar kişi katıldı. On hafta sürecek olan kursta, kursiyerlere gazaltı kaynak dersleri hem teorik hem de uygulamalı olarak veriliyor. Teorik dersler Bel- İş Meslek Edindirme merkezi’nde verilirken, uygulamalı dersler de Hendek Belediyesi Şantiyesi’nde kurulan atölyede veriliyor.

Kendinizi geliştirin

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve Bel-İş Meslek Edindirme Merkezi Genel Müdürü  Ahmet Sarıoğlu, kaynak kursuna katılan kursiyerleri uygulama dersinde ziyaret etti. Başkan İnci, kursiyerlerin durumu hakkında öğretmenlerinden bilgi alarak, kursiyerlerin çalışmalarını takip etti. Başkan İnci de kaynak yapıp, kursiyerlere tavsiyelerde bulunarak “ Sizler için güzel bir imkan sağladık. Sizlerin de topluma kazandırılmanız adına kurslar düzenliyor, iş imkanları sağlıyoruz.

Kendinizi geliştirip, işinize sahip çıkın. Kurs sonunda elinizde güzel bir mesleğiniz ve işiniz olacak “ Dedi.

 Engelli vatandaşlarımızı unutmadık


Başkan İnci,  ilçede işsizlik sorunu olmadığını belirterek "İŞKUR ile ortaklaşa düzenlediğimiz meslek kurslarına yoğun ilgi oldu. Kurslarımızı açarken, engelli vatandaşlarımızı da unutmadık. Onları da hayata bağlamak ve topluma kazandırmak adına her imkanı sağladık. Daha önce engelli vatandaşlarımıza bilgisayar kursu vererek, başarıyla tamamladık. Biz Hendek’te engelleri birlikte aştık.Onlara iş imkanları sağladık. Şu anda İŞKUR ile birlikte imzaladığımız ortak protokol ile engelli vatandaşlarımıza kaynak kursu veriyoruz.  On hafta sürecek olan kursumuza engelli vatandaşlarımızın ilgisi de yoğun oldu. Engellilerin hayatın içerisinde yer almalarını sağlamak için 13 yıldır sürdürdüğümüz çalışmalara bir yenisini daha ekliyoruz.  Şimdi açtığımız kaynak kursu ile de engellilerin imkan verildiğinde neleri başarabileceğini bir kez daha göreceğiz" Dedi.