Dere üstüne restoran İnci, “Hendek’te çok şey değişti”

Hendek Belediyesi tarafından Uludere Çayı üzerinde yapılan Uludere Rekreasyon Projesi kapsamında derenin üzerine inşa edilen restoran hızla tamamlanıyor.

Belli bölümlerinde kot düşüklüğü yapılarak 140 santimetreye varan doğal havuzlar oluşturulan ve üzerinde Sakarya Köprüsü, Boğaz Köprüsü, Aşıklar Köprüsü başta olmak üzere değişik özellikte köprüler ve kayık gezinti alanı yapılan rekreasyon çalışmasında, balık restoranı olarak tasarlanan köprünün çatı kaplaması yapılarak, yan duvarların yapımına geçildi. Yaşanabilir şehir “Hendek”

Yapılan restoranın içerisinde, 250 metre kare restoran, mutfak, bay bayan wc, iki adet çıkış merdiveni ve engelli merdiveni yapılacak. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, dere içerisinde geçen Hendek Uludere Çayı’nın rekreasyon çalışmasının büyük bir titizlikle yapıldıktan sonra bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini söyleyerek, “ Bugün Hendek’te çok şeyin değiştiğine şahit oluyoruz. Üst geçitleri ile şehir giriş çıkışlarıyla, parklarıyla, yürüyüş alanlarıyla, rekreasyon alanları ile Hendek 14 yıl öncesine göre çok daha yaşanabilir bir şehir haline geldi. Her dönem de farklı projeler ile halkımızın karşısına çıkarak verdiğimiz sözleri yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Uludere rekreasyon projemizin içerisinde yer alan restoran köprümüz söz verdiğimiz projelerimizden biri. İnşallah 1 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız.”dedi.