30 Ağustos Zafer Bayramı, Hendek’te coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törene, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek jandarma Garnizon Komutanı Üst. Hasan Dağlı, İlçe Emniyet Müdürlüğünü vekâleten yürüten Emniyet Amiri Bülent Ay, protokol, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından,  Ast. Murat Açar, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

AZİM VE İNANCIN ZAFERİ

Ast. Açar, konuşmasında "Bugün, Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde, bağımsızlığı tüm dünyaya örnek olmuş, yüce Türk Ulusunun vatanının işgal edildiği dönemde bu güçlere karşı verdiği onurlu mücadeleyi zaferle taçlandırışının 90 ‘ıncı yıldönümünü kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz" dedi.

Ast. Açar, Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden birisi olarak kabul edilen 30 Ağustos Zaferi'nin Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde, çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkıyla yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferi olduğunu söyledi. Bugün yeni Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı Türk birlik ve beraberliğinin kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunun tüm dünyaya gösterildiği ve öğretildiği eşsiz bir zafer günü olduğunu anlatan Açar, şunları söyledi: "Türk ulusunun bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir anıtı olan bu zafer,  Türk ordusunun yüksek kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olarak kalmamış, ulusal birlik ve beraberliğin ne kadar büyük ve zinde bir güç olduğunu da ortaya koymuştur. Türk tarihine altın harflerle yazılmış bu zaferin 90’ıncı yıldönümünde, böyle bir milletin ve onun bağrından çıkan Türk ordusunun mensubu olmakla gurur duyuyoruz. Bize bu eşsiz zaferi armağan eden büyük önder Atatürk'ü ve şehitlerimizi saygıyla anıyoruz." Dedi.

Konuşmanın ardından Atikehanım Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu.

Tören Kaymakamlık makamında, Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının tebrikleri kabulü ile sona erdi.