Tören Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması ile başladı. Atatürk Stadı’nda yapılan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam İdris Akbıyık, Garnizon Komutan Yzb. Umut Aşık ve Belediye Başkanı İrfan Püsküllü tüm okulları ve halkı selamladı.

Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır

Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan günün mana ve önemini anlatan konuşma yaptı. Doğan “ Atatürk’e göre, toplumda en yüksek hürriyetin, en yüksek eşitlik ve adaletin devamlı şekilde sağlanması ve korunması ancak ve ancak tam ve kesin manasıyla Milli egemenliğin kurulmuş olmasına bağlıdır. Bundan dolayı hürriyetin de, eşitliğin de, adaletin de dayanak noktası milli egemenliktir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ve onun “ Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Bu şahlanışın adı birlik ve beraberlikti, Milli mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, Ulusal egemenlikti, demokrasiydi, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye’mizin aydınlık yarınlarıydı. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve şükran ve minnetle anıyor, başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm Dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum “ Dedi.

“Gösteriler beğeni topladı “
Program okulların hazırladığı folklor, dans gösterilerinin yanı sıra şiirlerin okunması ve yarışmalar ile devam etti. Öğrencilerin hazırladığı gösteriler protokol ve veliler tarafından büyük beğeni topladı. Programda resim, şiir, futbol, kompozisyon, yarışmalar ve çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi.

Çocuk şenliği

Hendek Belediyesi tarafından, Hendek Belediyesi Otoparkında çocuk şenliği düzenlendi. Çocuk şenliğinde çocuklar oyun gruplarından ücretsiz yararlanırken,  Hendek Rasimpaşa Sinema Salonu’nda “Renler Cumhuriyeti” isimli tiyatro oyunu da ücretsiz olarak sahnelendi.