Girişimcilik Eğitimini tamamlayan 26 kursiyer katılım belgelerini aldı. 

Hendek Belediyesi, BELİŞ, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve KOSGEB tarafından ortaklaşa yürütülen, Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerler düzenlenen törenle katılım belgelerini aldı. Hendek Gençlik Merkezi Düğün Salonu’nda yapılan törene Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Sakarya KOSGEB Müdürü İsmet Yılmaz, MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, BELİŞ Genel Müdürü Ahmet Sarıoğlu ve kursiyerler katıldı.

İş patronları

Sertifika töreninde Sakarya KOSGEB Müdürü İsmet Yılmaz, yeni girişimcileri tebrik ederek “ Bundan sonraki süreçte sizleri iş patronları olarak görmekten mutlu olacağız. Özverili bir çalışma ile sertifikalarınızı aldınız. Girişimcilik eğitimini daha da yayarak genişletmek istiyoruz. Sürekli yapacağınız yeniliklerle ayakta durma şansınız vardır. KOSGEB olarak her zaman girişimcinin yanındayız “ Dedi. Örnek başkan MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan da “ Girişimcilik kolay değildir. Sizler bir girişim yaparak gayret gösteriyorsunuz. Girişimler konusunda örnek bir Belediye Başkanınız var, Hendek’in daha da gelişmesi için büyük emek veren bir başkana sahip olduğunuz için çok şanslısınız. Sloganımız, kalkınma sizden başlar, diyerek hepinize başarılar dilerim “ Dedi.

İstikrarlı olmak

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de bir konuşma yaparak “ En önemli nokta karar verip, istikrarlı olmak. Sizler bir yola çıktınız. Kuracağınız yeni işletmeler ile Hendek’e de katkınız olacaktır. Sizlerin meslek sahibi olmaları için belediye olarak BELİŞ Meslek Edindirme Merkezi’ni kurduk. İşçi ile işveren arasında köprü vazifesi yaptığımız gibi, bu tür eğitim kursları ile de girişimcilerimize yeni imkanlar sunuyoruz. Hepinize çıkmış olduğunuz bu yolda başarılar diliyorum “ Diyerek, kendisinin iş hayatına atıldığı ve bugüne kadar elde ettiği başarıları anlattı.

Kursu başarıyla tamamlayan katılımcılar, kuracakları yeni işletmeleri için, KOSGEB'den 27 bin TL'ye kadar geri ödemesiz ve 70 bin TL'ye kadar geri ödemeli, Yeni Girişimci Desteğine başvurma hakkı kazandı. Grişimciler, kurs sonrasında işletmelerini kurup hazırlayacakları iş planı ile KOSGEB'e başvuru yapabilecekler. Bu Eğitim, iş kurmak isteyip başlangıç aşamasında finansal desteğe ihtiyaç duyan ve bu konuda bilgi eksikliği olan tüm girişimciler için fırsat olarak değerlendirilmektedir.

Konuşmaların ardından girişimcilik kursuna katılan 26 kursiyere sertifikaları verildi.

Hendek Beliş Telefon Numaraları : 0 264 614 04 94