Hendek Kaymakamlığı olarak, Sosyal Kalkınma Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında, Madde Bağımlısı Olan kişilerin tespiti, Rehabilite ve İstihdam Edilmesi İsimli Projemiz “Bağımsız değerlendiriler tarafın dan uygulanabilir projeler arasına girdi. Toplam Bütçesi 393.972,40 TL olan projeye MARKA Ajansı 251.217,42 TL ‘lik hibe kredi desteği verecektir.

22.05.2013 tarihinde ELMAS Otel ‘de yapılan, proje tanıtım ve sözleşme imza töreninde konuşma yapan Hendek Kaymakamı Mustafa AYHAN, “İlçemiz, Sakarya Üniversitesine bağlı Eğitim Fakültesi ve 2. OSB ‘nin etkisiyle genç nüfusun yoğun olarak yaşadığı, Genç nüfus yoğunluğu bakımından Türkiye ‘nün 3. Büyük ilçesi olmuştur. Bu nedenle madde bağımlılığının yaygınlaşmasının önlenmesi, bu kapsamda bulunan ve tedavi sürecini tamamlayan insanlarımızın, rehabilite edilmesi, mesleki eğitim kurslarının verilmesi, akabinde bu kişilere istihdam olanaklarının yaratılması konusunda çok kapsamlı bir proje gerçekleştireceğiz. Proje ortağı olan, Sakarya Üniversitesi, Hendek Eğitim Fakültesi ile birlikte koordine edilecek çalışma planına; İlçemiz Halk Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Teşkilatı ile Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü destek verecektir. Ayrıca istihdam bağlantısı konusunda 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yapılacaktır.” Sözleriyle projenin genel hatları hakkında bilgi vererek, Sakarya Valisi Sayın Mustafa BÜYÜK ve Projelerin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Sakarya Valisi, Sayın Mustafa BÜYÜK ise Projelerin desteklenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sakarya bu destek programında ¼ gibi ekonomik bir pay almıştır. Bu oranı daha da ileriye taşımak için proje yapma eğitimlerinin yaygınlaştırılmasını istedi. Ayrıca, Kamu Kurumlarının yanı sıra “Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Odalarının” proje sunma konusunda daha istekli olmaları gerektiğini ifade etti.

Sakarya Valisi, Sayın Mustafa BÜYÜK ‘ün konuşmasının ardından 11 proje sahibi ile protokol imzalandı ve projesi onaylanan kurumların temsilcileri projelerinden bahsetti.
Kaynak : Hendek İlçe Kaymakamlığı