Perşembe akşamı Başlayan kar yağışı ilçemiz Hendek ve çevresindeki köylerde hayatı olumsuz etkilemekte. İçme merkezinde kar kalınlığı yer yer 25-30 cm’yi bulduğu görülmekte.



Hava sıcaklığının Cumartesi gecesi için Devlet Meteoroloji Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre – 4 ve Pazar günü için ise – 5 derecelere ulaşacağı belirtildi. Son bir saatte yapmış olduğumuz yol izlenimlerinde ilçe merkezi ve D-100 oto yolu üzerinde çalışmalar sürerken yer  yer gizli buzlanmalarla karşılaşıldığı gözlemlendi. 


Cuma gecesi, gece yarısında D-100  otoyolu üzerinde yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda yağan sulu kar ilçe içersinden geçen D-100 kara yolunda araçların güçlükle ilerlediği gözlemlendi. Gün içersinde havanın açmasıyla yollarda yer alan karlar sabah saatlerinde küreme çalışmalarıyla temizlensede bu gece hava sıcaklığın düşmesiyle gizli buzlanma yaşanabilecek olan yerlere dikkat çekmek amacıyla bu haberi yazma gereğinde bulunduk. 

Buna göre Hendek ilçesi D-100 kara yolu Gümüşova ilçesi istikametinde yer alan Hüseyinşeh ve Hicriye rampaları  bu konuda gerek rüzgar alması gerekse yokuş aşağı ve yokuş yukarı olması sebebiyle sürücülerin oldukça dikkatli seyretmeleri gerektiği bölgeler olduğunu belirtmek isteriz.