Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği 39. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Şehr-i Mahal’de gerçekleşen Genel Kurul’a Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Prof. Dr. Mustafa İsen, MHP Milletvekili Zihni Açba, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Anayasa Mahkemesi Başkan Yardımcısı Engin Yıldırım, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, oda başkanları ve birlik üyeleri yer aldı.

KATKILARIMIZ DEVAM EDECEK

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu kürsüye gelerek haziruna hitap etti. Başkan Toçoğlu “Esnaf ve Sanatkârlarımızla birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak meslek gruplarımıza katkılar sunmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde,  ülkemize örnek bir uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hamdolsun bugüne kadar önemli hizmetlere imza attık. Odamız; mesleki akreditasyon anlamında önemli adımlar attı. Mesleklerinde gelişmiş, işini en iyi şekilde yapan çalışanlara ihtiyacımız var. Mesleki eğitim ve formasyon hepimizin önemsemesi gereken bir konu. İşini en iyi şekilde yapacak insanlar yetiştirmemiz gerekiyor. Ben her zaman esnaflarımızın yanında olacağımı bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

İSTİKRAR VE GÜVEN ORTAMI



Başkan Toçoğlu, “Önümüzde çok ciddi bir süreç var. Bu şehirde, bu ülkede beraberce yaşıyoruz. Bir ülkede istikrar ve güven varsa herşey yolunda gider. Bugün buralara kadar geldiysek ülkemizdeki istikrar ve güven ortamından kaynaklanmaktadır. Atacağımız adımları bu düşüncelere göre belirleyelim. Hem şehrimiz hem de ülkemiz için hayırlı sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Bu vesileyle SESOB’un 39. Olağan Kongresi’nin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ESNAF ŞEHRİN ORTA DİREĞİDİR

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, “1 Mayıs gününde bir şölen havası içinde gerçekleştirilen kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Doğu Marmara’nın Anadolu’ya açılan kapısıyız. Bu yüzden ulaşım imkanları bakımından Türkiye’nin en şanslı şehriyiz. Yol neredeyse sanayi, eğitim, kültür ve gelişmişlik oradadır. Büyüyen ve gelişen şehrimizde imkanları olan bir şehiriz. Bu şehir beşeri sermaye bakımından da dikkat çekiyor. Bunun en önemli ayağı sizlersiniz. Bu kitle şehrin orta direğidir. Sizlere müteşekkiriz. Her daim sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz. Örnek bir birlik yapısı sergilediğiniz içn sizleri tebrik ediyoruz” dedi.