Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından 2,6 milyon TL’lik yatırımla yaptırılan 10 yeni deponun inşaatları tamamlanıyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “10 yeni depomuzun 3’ünü bitirdik, 3’ünü bir ay içerisinde kalanlarını da yazın bitirmiş olacağız. Yeni depolarla hemşerilerimizin içme suyu kalitesi daha da artmış olacak” dedi.
 
 
SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, 10 yeni depo inşaatında sona geldiklerini belirterek, “Bilindiği üzere Sapanca, Karapürçek, Serdivan, Hendek ve Geyve ilçelerinde olmak üzere toplam 10 yeni depo inşasına başlamıştık. Bu depolardan Serdivan Kemalpaşa, Sapanca Dibektaş ve Geyve Örencik depolarını bitirdik. Hendek Yeşilyurt, Sapanca Hacımercan ve Karapürçek depolarını da bir ay içerisinde tamamlayacağız. Kalan Muradiye, Mahmudiye, Esentepe ve Kurtköy depolarını da bu yaz içerisinde tamamlamış olacağız.
 
 
2,6 Milyon TL’lik Yatırım
Depoların toplam maliyetinin 2,6 milyon TL olduğunu belirten Rüstem Keleş, “Depolarımız bölgelerin ihtiyaçlarına ve 50 yıllık nüfus projeksiyonuna göre farklı hacimlerde projelendirildi.

Kapasiteleri 50 metreküpten hacimden 2 bin metreküpe kadar değişiyor. 10 depodan 4’ü yapımı süratle devam eden beş yeni arıtma tesisiyle entegre çalışacak. 2050 nüfus projeksiyonuna göre inşa ettiğimiz bu depolar sayesinde Sakarya’nın uzun yıllar daha sağlıklı ve bol içme suyunu temin etmiş olacağız” şeklinde konuştu.