Türkiye’de örnek olacak olan Uludere Çayı rekreasyon çalışmasında sona doğru geliniyor. Uludere’nin duvarları rengarenk boyanıyor.
Çevre kirliliği, kuraklık ve su probleminin çözümüne katkıda bulunduklarını bildiren İnci, gelecek nesillere bırakılacak en önemli eserlerden biri olarak gördükleri Uludere Çayı çevre düzenlemesi çalışmasının herkese örnek olacağını ifade etti. Köprüleri tamamlanan ve duvarları biten dere çalışmalarında şimdi de ressamlar tarafından duvarlar boyanıyor.

Uzman kişilerle çalışarak Hendeklilere kaliteli bir hayat sunmaya çalıştıklarını belirten İnci, şunları kaydetti:

"Bugün bütün dünyanın, özellikle gelişmekte olan ülkelerin öncelikli problemi su darlığı, küresel ısınma, çevre kirliliği ve doğa deformasyonudur. Dere ıslah çalışmaları, yürüyüş alanları, çocuk oyun alanları, spor alanları oluşturmak, dere ve akarsulara sahip çıkarak onları korumak belediyelerin asli görevleri arasındadır.

Projemiz, dere kenarında 4 bin 400 metre yürüyüş alanı, dere ıslahı, 1 tanesi üzerinde restoran olarak tasarlanmış toplam 8 adet köprü, fitness parklar, çocuk oyun alanları, spor alanları ve oturma gruplarından oluşmaktadır. Uludere Çayı rekreasyon çalışması ile Dünya'nın en büyük sorunu olan çevre kirliliği, kuraklık ve su probleminin çözümüne katkıda bulunuyoruz."