Toplum Gönüllüleri Vakfı 2002 yılında gençlerin sosyal sorumluluk çalışmalarına katılımını sağlayarak hep toplumla bütünleşmelerini hem de kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla kurulmuş ulusal bir vakıftır. Biz de Toplum Gönüllüleri Vakfı Hendek Örgütlenmesi olarak Eğitim Fakültesi ve Hendek'te yaşayan insanlarda topluma karşı farkındalık uyandırmak icin çalışıyoruz. Otizm Farkındalık Günü için düzenlediğimiz bu etkinlik de çalışmalarımızdan sadece biri. Otizm üç yaşında başlayan ve ömür boyu süren,  sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. Biz de Hendek yerelinde halkta otizme karşı bilinc yaratmak için bu etkinliği duzenledik.


Hendek'te, otizm spektrum bozukluğu tanısı almış bireye sahip ailelerin ve otizmli bireylerin artan ihtiyaçları ve çeşitlenen taleplerini karşılamak üzere otizmli birey ile ailelerin yasam kalitesini artirmak, ailelere destek vermek, sistemli ve nitelikli bakım hizmeti hakkında bilgilendirmek üzere Hendek Toplum Gönüllüleri olarak bu etkinliği düzenledik. 
Farklı bireyler toplumumuzda iyi tanınmıyor ve bilinmiyor. Insanlar genellikle önyargılarıyla hareket ettiği için  farklılık taşıyan otizmli bireylerin hasta muamelesi görmelerini engellemek amacıyla Hendek Toplum Gönüllüleri olarak gücümüz yettiğince sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Etkinliğimiz çerçevesinde 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nde Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşecek olan "Temple Grandin" isimli otizmli bir bireyin hayatini konu alan film gösterimine tüm halkımızın katılımını bekleriz