Hendek Belediyesi tarafından, Rasimpaşa Mahallesi’ne yapılan Hendek Belediyesi Terminali ve Düğün Salonu bitme aşamasına geldi. Rasimpaşa Mahallesi’nde Hendek Orman İşletmesi’nin arkasına yapılan Hendek Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Düğün Salonu ikinci katı restoran, üçüncü katı ise düğün salonu olarak kullanılacak.

Daha modern, daha kapsamlı

Hendek için daha modern ve daha kapsamlı olan terminalin inşaatı hızla ilerliyor. Terminalin çevre duvarı ve kilit parke çalışması tamamlanarak, çatı ve kolonların kaplaması da yapıldı.

Hendek için ihtiyaç

Başkan İnci, Hendek için yeni bir otobüs terminaline ihtiyaç olduğunu belirterek “Mevcut otobüs terminali, hızla gelişen ve büyüyen Hendek’imize küçük gelmektedir. İlçemiz için yetersiz olan mevcut otobüs terminali yerine, Rasimpaşa Mahallesi’nde bulunan Orman İşletmesi’nin hemen arkasına yeni bir otobüs terminali çalışmamızı başlattık. Otobüs terminalimizin hizmet kapasitesi açısından mevcut otobüs terminalinin en az 2-3 katı büyüklüğünde düşünülen yeni otobüs terminalinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabileceği büfe, kafeterya ve sosyal birimler de mevcut olacak. Yeni terminal binamız tamamlandıktan sonra, ilçemize daha yakışır daha modern ve büyük bir terminal olacak” Dedi.

1 ayda hizmete girecek

Yapılan tesisin çok amaçlı olacağına dikkat çeken İnci, “İlçemizi bölen D-100 karayolunun diğer tarafında yapılan tesisimizin ikinci katı restoran, üçüncü katı düğün salonu olarak hizmet verecek. Halkımızın sosyal ihtiyacını karşılayacak olan tesisimiz 1 ay içinde hizmet vermeye başlayacak. Binamızın ön cephesinde şehirlerarası otobüslerin bekleme ve park yerleri mevcut. Toplam zemin kat ve 1. kat olmak üzere 1472 m2 oturum alanına sahip olan binamızın zemin katın giriş kısmında sağlı sollu satış reyonları bekleme yerleri bulunuyor. Bay-bayan mescit, wc, abdest alma yeri, çocuk emzirme odası, kafeterya, çay ocağı, şoförler bekleme yeri ve market reyonları yer alıyor. İkinci kat restoran ve teras kat ise düğün salonu olacak.”dedi.