Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarafından yapılan açıklama şöyleydi. 

"SASKİ’den Açıklama
Sitemizde yayımlanan haber ile ilgili olarak SASKİ’den yapılan açıklamada, ekiplerin Hendek Yeşilvadi Mahallesine yönlendirildiği ve bölgede herhangi bir sorun yaşanmadığının tespit edildiği bildirildi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden yapılan açıklamada, "Hendek Yeşilvadi Mahallesinde su sorunu yaşandığına dair yapılan haberin ardından ekiplerimiz ivedilikle bölgeye yönlendirilmiş ve bölgede herhangi bir sorunun bulunmadığı tespit edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı. Açıklamanın devamında ise, vatandaşların ALO 185 çağrı merkezini kullanarak taleplerini kolaylıkla iletebilecekleri de belirtildi."

Hendek İlçe genelinde çalışmalarını yürüten SASKİ Hendek Yeşilvadi Mahallesinin TEM oto yolunun üst kısmında kalan mahallelerine yaklaşık 70 gündür su verilemediği konulu yapılan haberle ilgili yapmış olduğumuz videolu haber'i yapmış olduğu açıklamayla kamu oyuna hiç sorun yaşanmamışcasına "Haberin ardından ekiplerimiz ivedilikle bölgeye yönlendirilmiş ve bölgede herhangi bir sorunun bulunmadığı tespit edilmiştir." şeklinde açıklamada bulundu.

Haber Sonrasında konuyu derinlemesine araştırdığımızda, bölgede yaşanan su sıkıntılarını mahalle sakinlerinin defalarca SASKİ ilçe müdürlüğüne belirtmelerine rağmen sorunun çözümüyle ilgili bir arpa boyu yol alınmadığını ifade ederek, sorunun bölgedeki kaçak kullanımlar nedeniyle olduğunu fakat köy su hatlarının tek noktadan dağıtılması nedeniyle olduğunu bunun çözümüyle ilgili olarak, hattın ikiye bölünmesi durumunda köye su problemi yaşanacağın öne sürülerek köy hattı ikiye bölünmediği ifade edilmiştir. 

Ayrıca SASKİ Müdürlüğünün geçici olarak Haber sonrasında bölgeye Hendek İlçe Merkezinden Su Tankerleriyle Maduriyetin giderilmesi maksadıyla su taşındığı, Sabah ve Akşam Saatlerinde Su tankerlerinin bölgede bulunan Su depolarına su taşıdığını belirterek "Taşıma Suyuyla değirmen dönmez. 70 gündür susuz bir yaz geçirdik, sorunlarımızı BİMER'e şikayet ettik, SASKİ'ye şikayet ettik, çözümü bumu, yarın yine sularımız gelmiyecek, bize kalıcı çözüm üretilsin istiyoruz" dediler. 

Diğer yandan bu gün Hendek Tüm Muhtarlar Derneğinde Yapılan Toplantıda çok sayıda Mahalle Muhtarının su sorununun devam ettiği, çözümü noktasında yapılan haberleri yalanladıklarını dile getirdiler. 

SASKİ nin Servis Etmiş Olduğu Video 



Bizim Haber İçin Çekmiş Olduğumuz Video