SASKİ 8 ilçede 14 mahallenin daha içmesuyu yetersizliği konusundaki sorununu çözüme kavuşturdu.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet alanına dâhil olan 8 ilçede 14 mahallenin daha içmesuyu yetersizliği sorununu çözüme kavuşturdu. Hendek’e bağlı Yarıca, Dereköy, Kocatöngel ve Güldibi Mahalleleri; Taraklı’ya bağlı Merkez, Hacıyakuppaşalar Mahalleleri; Karapürçek’e bağlı Kanlıçay Mahallesi; Geyve Karacaöğren Mahallesi; Pamukova Hüseyinli Mahallesi; Sapanca Güldibi Mahallesi; Karasu Kuyumculu Mahallesi ve Kaynarca Arifağa Mahallesi’nde yapılan çalışmalar ile mahallelere alternatif kaynaklar kazandırıldı. Ayrıca Taraklı Karagöl ve Karapürçek Merkez Mahallelerinde çalışmalar devam ediyor. 


Su İhtiyacı Karşılanıyor
Pamukova Hüseyinli Mahallesi Muhtarı Yakup Çoban, “Mahallemizde içmesuyu kaynaklarımız şuana kadar kısıtlıydı.  Kendi imkânlarımızla mahallemizin su ihtiyacını karşılamaya çalışıyorduk. Senelerce su anlamında çile çektik. Özellikle sokakta karşılaştığım kadınlarımız hep sudan dert yanıyordu bana. Yeni Büyükşehir yasasıyla SASKİ gelerek mahallemizde içmesuyu sondajı yaptı. Yaklaşık 30 yıldır çektiğimiz su çilesine deva oldular. SASKİ’nin mahallemize verdiği hizmetlerden gerçekten çok memnunum. Genel Müdür Rüstem Keleş’e bu anlamda çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


SASKİ Varsa Sorun Yok
Hendek Kocatöngel Mahallesi Muhtarı Mahmut Acar, “Sakarya’da kurumlar arasında mahallemize SASKİ’den daha fazla hizmet eden bir başka kurum görmedim. Eskiden su anlamında büyük sıkıntılar çekiyorduk. Günlerde su gelmediği oluyordu. Arızaları gecenin 3’lerinde kendi imkânlarımızla gidermeye çalışıyorduk. Ama ne zaman SASKİ geldi, mahallemizde içmesuyu sondajı yaptı, su sıkıntımız kökten çözüldü. Bu nedenle SASKİ’ye çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 


50 Yıllık Sorun Çözüldü
Kaynarca Arifağa Mahallesi Muhtarı Bekir Poyraz ise, “Arifağa Mahallesi’nde üç dönemdir muhtarım. Mahalle olarak belki 50 yıldır su sıkıntısı çekiyoruz. Ömrümüz buna çözüm bulmakla geçti. SASKİ’nin yetki alanına dâhil olduk, sondaj yaparak yeni bir içmesuyu kaynağı kazandırdı. Su anlamında ancak rahatlayabildik. Eskiden hatta arıza oluyordu, kendi imkânlarımızla 15 günde gideriyorduk. Şimdi ise SASKİ kısa süre içerisinde sorunu gideriyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ve SASKİ Genel Müdürümüz Rüstem Keleş’e bu sıkıntımızı çözüme kavuşturdukları için teşekkür ediyorum” dedi.