Bu yıl Hendek Noksel İlköğretim Okulu’nda kıyafet değişikliğine gidildi. Kıyafetlerin pahalı olduğunu belirten veliler duruma bir çözün getirilmesini istediler.
Kalitesiz

Fakat değişen kıyafetler Hendek’te iki firmada satışa sunuluyor. Kıyafetleri almaya giden veliler ise, “Yeni okul kıyafetlerini almaya gittik ama bir baktık kıyafetler hem kalitesiz hem de pahalı. Alt incecik üst ise kolsuz ve ince polar var bu kıyafetlerden 90 TL istiyorlar. Pazardan alsan 30 TL. Hadi fiyatı da geçtik, önümüz kış kar var, yağmur var. Bu çocuklar bunlarla mı okula gidecek? Satıcılara soruyoruz ‘Okul Aile Birliği bunu seçti ve tüm veliler onayladı’ diyorlar. Biz veli değil miyiz?” diye konuştular.

‘Almayacağız’

Kıyafeti almak istemediklerini ifade eden veliler, “Ben bunu almayacağım sonra çocuğum diğerlerinde görecek, isteyecek. Bunu alabilen var alamayan var. Mağdur ediliyoruz. Bu yanlıştan dönmeleri gerek. Devlet okulunu özel okula çevirdiler, böyle bir saçmalık olur mu? İnşallah düzeltirler yoksa BİMER’e yazı yazacağız. Kendi kafalarına göre kitap alıyorlar onu yapıyorlar bunu yapıyorlar. Benim param yok, ben alamıyorum onların varsa evlerine alsınlar okula göndermesinler devletin verdiği kitaplar nereye yetmiyor” şeklinde konuştular. 

Satışa sunulan kıyafetlerin MEB yönetmeliğine uygun olup olmadığı hususunda "Hendek Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, kıyafet yönetmeliğine uygun olup olmadığı konusunda bir açıklama yapması bekleniyor.