İlgisizlik vardı

Hendek’in çeşitli mahallelerinden çocuklarıyla Muammer Sencer Caddesi üzerinde bir araya gelen bayanlar ellerinde pankartlarla yürüdüler. Sloganlar atarak tepkilerini dile getiren anneler belediyenin önünde açıklama yaptılar. MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu’nun katıldığı ve başka hiçbir STK’nın yer almadığı yürüyüşe ilgisizlik dikkat çekti.

Allah duysun

Gurup adına açıklama yapan Hendek’li Zeynep Turnacı, “Öncelikle davetimize duyarsız kalmayıp geldiğiniz için çok teşekkür ederiz. Yapmış olduğumuz bu yürüyüşten beklide birileri rahatsız olup, sizin sesinizi kim duyacak dese de bizler sesimizi önce Mevlamıza, sonda da tüm anne babalara duyuralım yeter. Evlatlarımıza her şeyden önce Allah korkusunu Kur’an sevgisini haramı, helali, sevgi ve saygıyı öğretmeliyiz” dedi.  

Koparılan evlatlar

Turnacı, “Hayvanlara, çocuklarımıza zalimce davranan bir ülke haline geldik. Bugün burada olmamızın sebebi son zamanlarda Eylül, Leyla, Ufuk ve diğer istismara uğrayarak  annelerinden koparılan evlatlarımız içindir. Evlatlarımız her şeyden önce gelmelidir. Çocuklarımız dinleyelim ve dilinden konuşmaya çalışalım. Belediyelerimizden annelere babalara çocuklarımıza daha yararlı olmamızı için seminerler yapmasını isteriz. Okullarda çocuklarımıza psikolojik dersler verilmeli. Artık evlatlarımızın elini bırakamaz olduk” dedi.

Evlat can demek

Anne duygusuyla konuştuklarını söyleyen Turnacı, “İnsanlara kin beslemeler, büyük görmeler artık son bulmalı. Size sesleniyoruz. Ey caniler, vicdansızlar, pis amellerinize, iğrenç  duygularınızı, hayasız insanlığınızı çekin evlatlarımızın üzerinden. Evlat demek can demek ve bizler artık kimseye çocuklarımızı emanet etmeyelim. Devletimiz, artık analarımızın, babalarımızın haykırışlarına, acılarına duyarsız kalmayıp edepsizlere dur desin. Bir an önce toplumsal yaramıza ilaç olsun. Artık al bayrağımızın altında hiçbir evlat kanı istismar yüzünden akmasın” dedi.  

Cevap olmuştur

Turnacı son olarak, “Arkadaşlar anneler ölünce öksüz, babalar ölünce yetim peki evlatlarımız ölünce bizler ellerimizle evlatlarımızı toprağa koyduğumuzda ölmez miyiz? Bugün burada yapmış olduğumuz yürüyüşümüz, haykırışımız birilerine cevap olmuştur inşallah. Son olarak Eylül, Leyla, Ufuk ve diğer istismara uğrayıp kaybettiğimiz evlatlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz” diye konuştu. Açıklamanın ardından bayanlar eylemlerini sessizce sonlandırdılar.