Bayraktepe Tesisleri’nde düzenlenen programa 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun ve yönetimi, Hendek Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Kemal Atala, Hendek Elele Engelliler Derneği Başkanı Esin Aygen ve engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.

Program öncesi 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci ve Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, masaları tek tek gezerek engelli vatandaşlar ile selamlaştı.

Hendek Belediyesi’nin en değerli insanlarısınız

Programda bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, 14 Mayıs Anneler Gününü kutlayarak başladığı konuşmasında “ Belediye olarak her zaman sizlerle birlikteyiz. Engelli taşıma aracımızı yeniliyoruz. Sizlere en kaliteli en güzel hizmeti vermenin gayreti ile çalışıyoruz. Sizler Hendek Belediyesi’nin en değerli insanlarısınız. En güzel ve en özel annelerimizin de Anneler Gününü şimdiden kutluyorum. Engelleri hep birlikte aşıyoruz “ Dedi.

Engelleri ortadan kaldırdık

25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci de konuşmasında “ Belediye Başkanlığına ilk geldiğimizde, yaptığımız ilk iş, engelli vatandaşlarımıza akülü ve manuel tekerlekli sandalyeler dağıtarak onların da sokaklara çıkmalarını sağladık. Kaldırımlara engelli rampalar ve görme engelli yolları yaparak engelleri ortadan kaldırdık. İki kat üzeri evlere asansör zorunluluğu getirdik ve bunu başardık. Türkiye’de ilk defa, Başbakanlık Özürlüler İdaresi ile birlikte “ Örnek Engelsiz Kent “ Projesi imzaladık. Ayrıca Hendek’te Yaşlılar Yurdu yaptık ve Bakanlığa devrettik. Başkanlığı daha sonra İrfan Püsküllü Başkanımıza devrettik. Kendisi de bizim yaptığımız hizmetleri güzel bir şekilde devam ettiriyor “ Diyerek, annelerin 14 Mayıs Anneler Gününü kutladı.

Sakarya Şiiri

Programda Murat Sarıoğlu’nun okuduğu Sakarya şiiri büyük beğeni topladı. Çocuklar palyaçolar ve müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler.