Sakarya ili hendek ilçesinde geçtiğimiz aylarda kurulması için çalışmalara başlanan süt birliği 1. Olağan genel kurulu 5 Mart Saat:14.00 de Hendek Ticaret Merkezi Konferans salonunda yapıldı.


Yapılan Genel Kurul Toplantısına Hendek Süt birliği üyeleri yanı sıra köy muhtarları ve süt birliği başkanı Seyfi ASLAN, Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin BAYLAN katıldı.


Hendek Süt Birliği Başkanı Seyfi ASLAN nın yapmış olduğu açılış konuşması ve divan kurulması ile devam eden olağan kurul toplantısında maddeler teker teker görüşülerek üyeler tarafından onaylandı.

Onaylanan maddeler de süt birliğinin 1 yıl boyunca ilçede yürüteceği faaliyetler ve bu faaliyetleri içeren aidatlar ve çeşitli derler görüşülerek üyelere onaylamaya sunularak onaylandı.

Hendek Süt Birliği Başkanı Seyfi ASLAN ; “Birlik olarak amacımız süt sığırcılığı yapan üreticilerimizin ürettikleri sütü olması gereken değerde pazarlamak süt ve anaç sığır teşviklerinden faydalanabilmeleri için gerekli işlemleri yapmak olacaktır. Yaptığımız araştırmalara göre ilçemizde günlük 50 ton süt üretimi gerçekleşmekte bunun yarıdan fazlası kayıt dışı pazarlanmakta buda başta üretici olmak üzere ülke ekonomisinde ciddi zararlar vermektedir.

Amacımız en kısa zamanda bu olumsuzlukların önüne geçmek için gereken ne varsa yapmak olacakır.” Dedi