BAHANE DEĞİL İŞ ÜRETİYORUZ


Stabilize malzeme üretiyor

Belediyecilikte en fazla yatırım gideri kalemini oluşturan yol bakım hizmeti noktasında Hendek Belediyesi kendi ocakların da malzeme üretiyor. Dikmen taş ocağında üretilen stabilize malzeme bölgedeki uzak mahallelerde yol bakım çalışmasında kullanılmak üzere, Kazimiye taş ocağı’nda ise merkez ve bölge mahalleleri yol bakımında kullanılmak üzere stabilize malzeme öğütmektedir.  

1200 ton

Hendek Belediyesi’nin her alanda farklı ve verimli hizmet anlayışı ile çalıştığına vurgu yapan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, “Hendek Belediyemiz kendi malzemesini kendi üreten, kendi yolunu da kendi yapan bir belediye olmuştur. Ocaklarımızda günlük üretim kapasitemiz ortalama 1200 ton. Kaynakların sınırlı hizmet alanının fazla olduğu bir dönemde daha fazla hizmet vermek adına yol malzemelerini kendi imkânlarımızla üretiyor olmak hizmet noktasında bizlere önemli bir avantaj sağlayacak” diye konuştu.

Yol bakım Çalışmaları

Hendek Belediyesi, Dikmen ve Kazimiye taş ocaklarında kendi taşından stabilize malzeme üreterek dışardan malzeme almadan Hendek’e hizmet ediyor. Malzeme üretimi hızlı bir şekilde devam eden taş ocaklarında üretilen stabilize malzeme uzak ve merkez mahallelerde yol bakım çalışmalarında kullanılmaktadır.