Ağalık Vermekle Olur

Sünnet Çocuklarına Bisiklet

Hendek Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu Selman Dede Yağlı Güreşleri'nin bu yıl 18.’si gerçekleştirilecek.

Selman Dede Güreş Ağası Selman Sever kendisine ait olan Moss Kafe’de misafirlerini ağırladı. Düzenlenen basın toplantısına,  Kaymakam Orhan Burhan, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şenay Sakal, Başkan Yardımcıları Sinan Baylan, Ahmet Kavakçı, MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Selman Dede Güreş Ağası Selman Sever, Kırkpınar’da güreşen ünlü başpehlivanlar ve Hendek’teki basın mensupları katıldı.


Toplantıda konuşan Selman Dede Güreş Ağası Selman Sever "  Pazar günü yapılacak olan Selman Dede Anma, Sünnet ve Yağlı Güreşlerine tüm halkımızı davet diyorum “ dedi.

Sünnet çocuklarına bisiklet

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de konuşmasında “ Geleneksel olarak yaptığımız ve bu yıl 18.’sini düzenleyeceğimiz Selman Dede Anma, Sünnet ve Yağlı güreşlerimizi Pazar günü yapacağız. Etkinlik günü davul zurna eşliğinde sünnet olacak çocuklarımız ile birlikte çarşıda hep birlikte yürüyeceğiz. Bugün Cuma namazı çıkışı davul zurna eşliğinde esnaflarımızı gezerek kırmızı dipli mum ile etkinliğe davet edeceğiz. Sünnet olacak çocuklarımıza da bu yıl bisiklet hediye edeceğiz. Vatandaşlarımızı araçlarımızla ücretsiz olarak etkinlik alanına taşıyacağız. Öğlen namazı öncesi Selman Dede Anma okuması yapılıp, namaz sonrası da ikramlarımız olacak. Bugün burada bizleri ağırlayan Selman Dede Güreş Ağamıza teşekkür ediyoruz. Ağalık vermekle olur “diyen Başkan Püsküllü “ Hafta sonu yapılan 24 Haziran Genel seçimlerini yaşadık. Ülkemize, Sakarya’mıza ve ilçemize hayırlı olsun. Güzel ve huzurlu bir seçim geçirdik “   diyerek sözlerini tamamladı. 

Hendek’te ünlü başpehlivanlar yetişti

25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci de bir konuşma yaparak “ Bu başlatmış olduğumuz geleneksel güreşlerin bir mazisi var. Bölgemizde birçok önemli başpehlivanlar çıkmıştır. İrfan Atanlar, Bahtiyar Atanlar, Osman Kanburlar, Ordulu Mustafa, Hafız Pehlivan gibi bu bölgede yetişen önemli güreşçiler vardır. Belediye Başkanlığımız döneminde Selman Dede Mesire Alanı’nda başlatmış olduğumuz güreşlerimizi belediye başkanımız devam ettiriyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. Hendek Dünya ve Avrupa Şampiyonları yetiştiren bir ilçedir. Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında derece alan güreşçilerimiz burada yetişiyor ve dışardan burada kamp yapmaya geliyorlar. Bu Hendek için gurur vericidir.  Hendek Olimpiyat Şampiyonları çıkarmak için çalışıyor. Ata sporumuzu Hendek’te uzun yıllar sürdüreceğiz inşallah. Bu hafta yapılacak olan Selman Dede Güreşleri’nin de güzel ve coşkulu geçmesini temenni ediyorum. Selman Dede Güreşlerinde ağalık yapan ve destek veren tüm ağalarımıza teşekkür ediyoruz.  Selman Dede Güreş Ağamız Selman Sever’e de ikramlarından dolayı da teşekkür ediyoruz “ diyerek, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimlerinde destek veren Hendek halkına teşekkür etti.

Sporculara başarılar

Kaymakam Orhan Burhan da bir konuşma yaparak “ Dünya genelinde geleneksel olarak düzenlenen iki etkinlik var. Birisi Olimpiyat Şampiyonlukları birisi de tarihi Kırkpınar Güreşleridir. Bu da ata sporumuzun öneminin göstergesidir. Belediyemiz de sadece güreş değil, sünnet etkinliği de yapıyor. Bu yıl sünnet olan çocuklarımıza belediyemiz tarafından bisiklet hediye ediliyor. Organizasyonda emeği geçen başta belediye başkanımız ve ekibine teşekkür ediyoruz. Yapılacak olan güreşlerde sporcularımıza başarılar, sünnet olacak çocuklarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum “ dedi.

Selman Dede Anma, Sünnet ve Geleneksel Yağlı Güreşleri 1 Temmuz Pazar günü yapılacak. Güreşler saat 10.00 da başlayıp, Hendek Belediyesi tarafından vatandaşlar ücretsiz olarak alana taşınacak.