Yoğun katılım 

Hendek Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleşen etkinliğin ilk günü Selman Dede Mesire Alanı'nda toplanan vatandaşlar Hendek Müftülüğü'nce organize edilen kuran tilavetine katıldılar. Çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlik Hendek Müftülüğü’nde görev yapan birbirinden değerli hocaların Kuran tilavetiyle başladı.

Etkinliğe Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Van Bahçesaray Belediye Başkanı Naci Orhan, Türkiye Cami Federasyonu Başkanı Recep Kıyak, Çamlıca Belediye Başkanı Sinan Baylan, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, AK Parti Sakarya eski Milletvekili Recep Yıldırım, Hendek İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Muhammet Aydın ve vatandaşlar katıldı.

Birliktelik

Hendek İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, programın hayırlı olması dileklerinde bulunarak “ Düzenlenen programa vatandaşlarımızın katılımı birlikten doğar.Güzel bir mekanda, güzel bir etkinlik için bir arada bulunuyoruz. Bu birliktelik ve güzelliğin devam etmesini diliyorum “ Diliyorum diyerek emeği geçen başta Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve ekibine teşekkür etti.

Birlikte yaptık

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, bu yıl 15'incisi gerçekleştirilen Salman Dede Anma programına çevre il ve ilçelerden binlerce vatandaşın katıldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan İnci “ Selman Dede Mesire Alanı’nı ve burada yapılan güzel işleri hep birlikte yaptık. Her yıl burada Selman Dede anma, sünnet ve güreş şölenimizi yapıyoruz. Alanımız binlerce vatandaşımıza ev sahipliği yapıyor. Yapılan güzellikleri gelecek nesillerimize, çocuklarımıza bırakacağız. Pazar günü de sünnet ve güreş şöleni yapacağız. Tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum “ Dedi.

Birbirimizi sevelim

AK Parti Sakarya eski Milletvekili Recep Yıldırım da bir konuşma yaparak “ Cenab-ı Mevlam okunan Kur-an-ı Kerim ve dualarınızı kabul etsin. Daha önce Selman Dede Mesire Alanı bakımsız bir yerdi. Başkan Ali İnci burasını mesire alanı haline getirip vatandaşın hizmetine sundu. Kendisini tebrik ediyorum. İnsanlar buraya gelip güzel bir gün geçirip mutlu ayrılıyorlar. Çocuklarımızı da güzel yetiştirelim. Birbirimizi kırmayalım, birbirimizi sevelim “ Dedi.

Program, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Muhammet Aydın’ın duası ve kılınan öğlen namazıyla sona erdi.

Programda değerli hocalar İbrahim Çakıllı, Hasan Turalıoğlu ve Fethi Küçük Kuran-ı Kerim okurlarken, Şinasi Karayel, Mustafa Yüksel, İsmail Çakıllı, Ramazan Çakır, Kasım Torunoğlu ve Arif Türk de ilahiler okudu. İlk gün gerçekleşen etkinliğe katılan vatandaşlara Hendek Belediyesi tarafından etli pilav, tatlı ve ayran ikramında bulunuldu. Hendek Belediyesi tarafından kiralanan otobüsler ilçenin değişik mahallelerinden vatandaşları ücretsiz olarak taşıdılar.