Yurt bünyesindeki kantinde düzenlenen Uyuşturucu Maddelerin Tehlikeleri konulu seminere Toplum Sağlığı Merkezi sorumlusu Dr Elif Arslan ve Toplum Destekli Polis Memuru Yavuz Özdemir konuşmacı olarak katıldı. Kyk öğrencilerin ilgi gösterdiği seminerde Arslan ve Özdemir pek çok konuda öğrencileri aydınlattı.

Özellikle günümüz gençliği için büyük tehdit oluşturan Uyuşturucu Maddelerin genç bireyleri ölüme sürüklediğini ifade eden Özdemir “ sizlerin her türlü sıkıntısında yanınızda olmaya hazırız. Uyuşturucu hiçbir sorunu çözmez aksine sizleri felakete sürükler. Bie kere kullanmak bile sizi dönüşü olmayan bir yola sokar” dedi. Özdemir ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak öğrencilerin güvenliği konusunda gerekn bütün önlemleri aldıklarını ve alacaklarını ifade etti.

Yaşadığınız güzel anları unutmak istemiyorsanız bağımlılık yapan maddelerle tanışmayın diyen Arslan, bu maddeleri kullanan kişilerin gelecek adına hayal kurma duygularının bittiği söyledi. Uyuşturucu gibi maddelerden korunma yolarından bahseden Arsalan, madde bağımlılığından korunmanın en etkili yolu hiç başlamamaktan geçtiğini belirtti.


Seminer sonunda yurt yetkilileri Arslan ve Özdemir e hediye vererek Seminer için İlçe Emniyet Müdürlüğüne ve Toplum Sağlığı Merkezine teşekkür ettiler.