Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hendek Kampüsü Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencileri kampüs bahçesinde “Bilim Şenliği” projesi kapsamında bilimsel etkinlik modellerinin yer aldığı bir sergi açtılar.

Öğrenciler, Öğretim Tasarımı ve Materyal Geliştirme Dersi kapsamında hazırladıkları etkinlik modellerini bir sergiyle ilgililere sundular. Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Aysun Öztuna Kaplan’ın öncülüğünde gerçekleşen sergide hazırlanan modeller oldukça ilgi çekiciydi. GDO’lu ürün kullanımından, sigara bağımlılığına, organ bağışının öneminden radyasyonun doğal yaşam üzerinde yarattığı yıkımlara kadar birçok konunun modellerle sergilendiği Bilim Şenliği’nde öğrenciler ziyaretçilere çalışma hakkında bilgi verdi.

Ayrıca Ziya Gökalp Ortaokulu, Gaffar Okkan Ortaokulu, Atik Hanım Ortaokulu, Hendek İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Mahmutbey Ortaokulu öğrencileri de sergiyi ziyaret etti. Ortaokul öğrencileri üniversiteli abla ve ağabeylerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Küçük ziyaretçiler çalışma sayesinde yeni bilgiler edinmenin, SAÜ öğrencileriyse gördükleri ilginin memnuniyetini yaşadılar.