Hendek Gönüllü Eğitimciler Derneğince (HEGEDER) düzenlenen "HazretiPeygamber'in Hayatı" konulu siyer yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Hendek Gönüllü Eğitimciler Derneğinin düzenlediği umre, bilgisayar, vb. hediyeli yarışmanın ödül töreni, Hendek Ticaret Kültür Merkezinde yapıldı. Fethullah Gülen'in kaleme aldığı 'Sonsuz Nur' adlı kitabı okuyanların yarıştığı sınava yaklaşık 500 kişi katıldı.

Hendek’te düzenlenen siyer sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi.Sınavda birinci olan Mehmet DÜŞÜNCELİ kazandığı umre biletini, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet YAŞARTÜRK takdim etti. Sınavda ikinci olan Hakan GÖREN İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri DOĞAN, üçüncü olan Gafur ORUÇ tablet bilgisayar hediyesini İlçe Müftü vekili Abdülkerim KARABIYIK dördüncü olan Sevim GÜMÜŞ ye cep telefonu hediyesini

Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü Ali Osman BALOĞLU beşinci olan Tuğba ELVAN ye fotoğraf makinesi hediyesini Yurtkur Müdürü Abdullah ÖZÇELİK verdi. Ayrıca dereceye giren 50 yarışmacılara ise Flashdisk ödülü takdim edildi.

HEGEDER Başkanlığınca yapılan açıklamaya göre çok yoğun bir katılımcıyla sınavın gerçekleştirildiğini söylendi. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) dünyaya teşriflerinin 1442. yıl dönümü münasebetiyle; 'örnek kişiliğini yetişkin erkek ve kadınlara, çocuklara ve gençlere model olarak nasıl sunabiliriz?' duygu ve düşüncesi ile böyle bir kitap okuma yarışmasını düzenlemeye karar verildiği ifade edildi. Ayrıca her yıl bu yarışmasın tekrarlanacağı ifade edildi.

Ödül Programında Ayrıca İlahiyatçı yazar Muammer KOÇAN tarafından “efendimizi anlama” adlı konferans verilmiş olup, Akyazı Tekder Semazen ve İlahi grubunca da ilahi ve semazen gösterisi düzenlendi.