Hendek Gençlik Merkezi (HGM)’de devam eden Pilates dersleri 4. ayını geride bırakmak üzere.

Orjinal Peak Pilates yapılan, Hendek ‘teki tek merkez olan kurs, pazartesi ve perşembe günlerinde, 18:00-18:55, 19:00-19:55 ve 20:00-20:55 saat aralıkları olmak üzere 3 seans seçenekleriyle hizmet vermektedir.

Belirtilen günler aynı zamanda havuzda sadece kadınlara ayrılmış günlerden olduğu için rahat bir çalışma ortamı sağlanmıştır. Mat , thera bant, gym-ball ve mini-ball egzersizleriyle dolu dolu bir 55 dakikalık seans formatında gerçekleştirilen derslerde kombine bir vücut çalışmasıyla tüm kas gruplarının etkili bir şekilde çalışması ve kas dengesizliklerinin giderilerek daha düzgün bir postür (duruş) kazanılması hedeflenmektedir.

Temponun hiç düşmediği bu süreç aynı zamanda aerobik egzersizler kategorisinde olup, doğru beslenmeye gereken özenin gösterilmesiyle, yağ kaybı kaynaklı kilo verme, vücutta yağsız dokunun arttırılması, dolayısıyla metabolizmanın hızlanmasına katkı sağlamaktadır. T.C. jimnastik Federasyonu eğitmen belgesi, uluslar arası geçerli Peak Pilates I,II ve III sertifikalarına sahip hoca nezaretinde yapılmaktadır.