Hendek Belediyesi Dağcılık Kulübü Başkanı Yusuf Aydın ve Sakarya Dağcılar Topluluğu’ndan Kenan Hazar, Dr. Metin Akgümüş ve Sabahattin Yağcı, ülkemizin 3000 metre üstü olan dağlarından Aksaray bölgesinde bulunan Hasan Dağı’na tırmanmak üzere Sakarya’dan yola çıkıp yedi saatlik yolculuktan sonra kamp alanına vardılar. Dinlenmenin ardından zirve tırmanışı için sabaha karşı beşte yola çıkan ekip yaklaşık olarak dört saatlik bir tırmanışın ardından sönmüş bir yanardağ olan dağın krater ağzına ulaştılar.

Ekip, kraterin diğer tarafında bulunan 3268 metrelik zirveye çıkıp zirve defterine isimlerini kaydetti. Çıkış ve iniş rotalarının çok dik olması faaliyeti zorlaştırsa da doğayla iç içe olan dağcılar, dağın zirvesinden gözüken Erciyes Dağı’nın heybeti ve uçsuz bucaksız ova manzarasının tüm yorgunluklara değdiğini belirtti. Dağa o gün tırmanan sporcu sayısının 50-60 civarında olması da dağın cazibesini göstermektedir.


Hendek Belediyesi Dağcılık Kulübü ve Sakarya Dağcılar Topluluğu’nun ortaklaşa gerçekleştirdikleri faaliyeti başarıyla tamamlayan ekip, bundan sonraki  hedeflerinin birlikte başka zirveler yapmak, sporu geliştirmek ve sevdirmek adına ellerinden gayreti göstermek olduğunu söyledi.