Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde Belediye Birimlerinin yaz mevsimi öncesinde Yaza hazırlık faaliyetleri yürüdüğü gözümüzden kaçmadı. Ana caddelerde ve yollar üzerindeki kış tan kalan kırık dallar ve budanması gereken ağaç budama çalışmaları yapıldığına yer vermiştik.

Bu günlerde ise ilçe merkezinde cadde üzerinde yer alan çınar ağaçlarının yanı sıra diğer ağaçların köklerine giden deterjanlı suların önlenmesi için çalışmalar yapan belediye birimlerine rastladık. Cadde üzerindeki esnafların hafta içersinde yapmış oldukları iş yeri temizliklerinde kullanılan suların sızıntıları ağaç diplerine geldiği ve bu nedenle ağaçların kuruya bileceği düşünülerek. Ağaç diplerinin çevreleri su geçirmeyecek şekilde taş örülerek. Deterjanlı temizlik sularının ağaç diplerine girmeleri önlendiği öğrenildi.

Yazın sıcağında cadde deki serinlik durağı olan ağaçların kuruması, gerek doğal güzelliklerimizin yok olması gerekse yüz yılı aşan yaşlarıyla bir daha aynı seviyeye gelememeleri düşünüldüğünde yapılan düşünceli çalışma oldukça beğeni topladığını gözlemledik.

Ağaç diplerinin cephe çevre bir şekilde su geçirmez tutalar ile çevrilmesinin yanı sıra toprağın hava alması amacıyla, ağaç dipleri kazılarak havalandırılma işleminin de yapıldığı öğrenildi.