600 kişilik öğrenci yurdunun yapım çalışmalarının ilk görüşmeleri Belediye Başkanlığı makamında yapıldı.


Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek Belediyes’ine ait olan  Başpınar Mahallesi Askerlik Şubesi arkasında bulunan yaklaşık 2300 m2 alan üzerine  Üniversite öğrencilerine yönelik YURT yapımının ön görüşmelerini  Kredi ve Yurtlar Kurumu yetkilileri ile makamında yaptı.
 
Projeye göre bahse konu olan alana 600 kişilik öğrenci yurdu yapılacak ve bu yatırım Hendek Belediyesi’nin cebinden bir kuruş çıkmadan yapılacağı gibi her yıl bu yatırım üzerinden Hendek belediyesinin kasasına yaklaşık 500 bin TL girdi sağlanacak.
 
Kredi yurtlar Kurumu İnşaat Şube Müdürü Turgay Diker, İnşaat Mühendisi, Ergün Akgül, Emlak Şefi Rıza Erdem Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’yi makamında ziyaret ederek proje ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.  Başkan İnci,  Hendek ilçesine yapılan ya da yapılacak olan projelerde  projenin tüm ortaklarının memnuniyetini  baz aldıklarını ifade ederek, “Yapılacak olan yatırımdan başta o yatırımı kullanacak olan halk, o yatırımı işletecek olan kişi ya da kurum, yatırıma destek sağlayan belediyenin kazanç sağlamasını isteriz. “ dedi. Bu üçgenin sağlanmasıyla kendilerininde mutlu olduğunu ifade eden Başkan İnci,  düşündükleri yurt binasının çok katlı olabileceğini, altında otopark, alışveriş merkezleri, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği alanlar ve üst katlarında öğrenci yurtlarından oluşacağını belirterek, “ Türk öğrencilerin eğitim ve sosyal imkânlarda Avrupalı öğrencilerden aşağı kalmamalıdır. Ülkeyi ayağa kaldıran eğitim, bilgi ve öğretmenlerdir. Bu nedenle geleceğimize yatırım yapmak bizim en önemli  görevimiz olmalıdır” dedi.

Öğrenci yurdunun yerinin güvenlik açısından da büyük önem arz ettiğini ifade eden Başkan İnci, “öğrencilerimiz bizlerin misafirleri, kültür elçilerimizdir. Bu düşünce yapısı içersinde kendileri ile ikili diyaloglarımız devam ediyor. Kredi Yurtlar Kurumu yetkililerimizin bilgi ve birikimlerinden istifade edebilmeyi hedefliyoruz. Projede her alan kullanılabilir olsun” diyerek binalarda bulunan ölü alanların maliyeti yükseltmenin yanı sıra israf olduğunu,  israfa da karşı olduklarını belirtti.
 
Başkan İnci daha sonra Kredi ve Yurtlar Kurumu yetkilileri ile birlikte, inşaat alanını ve Hendek Gençlik Merkezini gezdiler.