Hendek Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programa siyasi partilerin kadın kolları temsilcileri de katıldı. Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan ve Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin katıldığı programda Ayhan ve İnci 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak bayanlara her konuda destek olma sözü verdiler.


Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, kadınlar günü kutlayarak başladığı konuşmasında kadınların hayatın her alanında en çok çalışan en başarılı olan bireyler olduğunu fakat bunun yanında diğer sorumluluklarını da eksiksiz olarak yerine getirdiklerine dikkat çekerek “Kadınlar güçleriyle, topluma güç veriyorlar” dedi.

Hendek’te örnek kadın hikayeleri


Başkan İnci, “Kadınlarımızın karşılaştığı hak ihlalleri yerini, başarılı, özgüveni yüksek, mutlu ve cesur kadınların örnek hikâyelerine bırakmalıdır. Hendek’te bu konuda örrek hikayeleri olan kadın sayısı her geçen gün artmaktadır.


 Hendek’te bayanlar hayatın her alanında varlar. İş hayatında, ticarette, sanatta, siyasette onların olması Hendek’in ilerlemesinde en büyük dinamiktir diyebilirim. Ayrıca bunları yaparken eşlerine, çocuklarına, kardeşlerine de sahip çıkarak adeta birleştiren bir rol oynamaktadır. Daha adil ve cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği bir dünyaya vesile olması dileğiyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, kız çocuklarımızdan her yaştaki kadınlarımıza sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum.”dedi.


Anadolu kadını başkadır


Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan’da Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “Ne mutlu bize ki ülke olarak, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Toplum ve Ülke olarak hak ettiğimiz etkin ve saygın konumu kazanmamızda emeği, alın teri, katkısı ve duası bulunan Anadolu kadını; asırlardır günümüzü tel tel örmekte, geleceğimizi nakşetmektedir. Ailenin temel taşı, geleceğimizi şekillendiren, şefkatin, merhametin ve sevginin sembolü olan kadınlarımızın hayatın her alanında daha etkin rol alması, hak ettiği değeri görmesi ve yaşamımızda daha fazla söz sahibi olması için toplumun her ferdine görev düşmektedir.


 Kaymakamlığımızın kapısı sizlere sonuna kadar açıktır. Bunu bilmenizi isterim.”diye konuştu.

Programda Ayhan ve İnci, programa katılan en yaşlı bayanlara ve siyasi partilerin kadın kolları başkanlarına karanfil verdi. Karadenizli sanatçı Meryem Akyüz’de söylediği şarkılarla bayanları coşturdu.