Hendek Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci başkanlığında yapıldı.

8 Gündem maddesi ile başlayan oturuma, AK Partili Meclis Üyeleri tarafından gündeme 4 madde ilave edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis oturumunu açan Hendek Belediye başkanı Ali İnci, belediyelerin çalışma sistemleri ve borçlanma konularında teknik bilgi ve verileri anlatarak meclisi bilgilendirdi.

“Evet, emlakçılık yapıyoruz”

Belediye başkanı Ali İnci yaptığı bilgilendirme konusunda geçmişe yönelik kendisine siyaseten eleştirilerde bulunulduğunu vurguladı ve “ Bizim için ‘Hendek Belediyesi emlakçılık yapıyor’ diyorlardı. Bu işler böyle yürüyor. Evet, biz Hendek Belediyesi olarak emlakçılık yapıyoruz bu konuya örnek verecek olursak Tamsan Fabrikası’nın belediye tarafından satın alınıp kısa süre sonra bir işadamına satıldı. Fabrikanın atıl olan demir hurdasından 1.5 milyon, satışından da 2.5 milyon kar ettik. Diğer yandan Akova Mahallemizde temin ettiğimiz arazide belediye olarak gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra ilçemizdeki inşaat sektörüne hizmet veren esnaflarımıza satarak 2 milyon belediyemizin kasasına koyduk. İşte Hendek Belediyesi gelişmesini, büyümesini yaptığı bu emlakçılığa borçludur” dedi.

Plan Bütçe Komisyonunu Yapıcı

Gündemin 1.maddesi Hendek Belediyesinin 2013 mali yılı kesin hesap raporu oylandı. İktidar kanadının 17 oy vermesi ile geçen rapora muhalefet temsilcileri red oyu kullandılar. Gündemin 2. maddesindeki Plan ve Bütçe Komisyonu’na üye seçiminde MHP’li meclis üyesi Hüdaverdi Bahadır 9 üyenin oyunu alırken diğer MHP’li aday Engin Yapıcı iktidar kanadınında desteği ile 17 oy alarak Plan ve Bütçe komisyonu üyesi oldu.

8 madde görüşüldü

Gündemin 3. maddesi imar planlarına yapılan itirazların komisyona havalesi maddesi oy birliği ile gündemin 4. maddesi olan belediye norm kadrosunun karara bağlanması oy birliği, gündemin 5. maddesi belediyede sözleşmeli personel çalıştırılması maddesi oy birliği, gündemin 6. maddesi başkan yardımcılığı görevine atanan AK Parti meclis üyesi İrfan Püsküllü ve Sinan Baylan’ın ücretlerinin belediye başkan ücretinin 3/2 sinin verilmesi oylaması AK Parti’li üyelerden 17, MHP’li 9 üyeden 8’inin kabul oyu MHP’li bir üyenin red oyu ile geçti.

İktidarın oyları ile

Gündemin 7. maddesi belediyeden emekli olan personellerin tazminatlarının peşin olarak ödenebilmesi için İller Bankası’na borçlanılması maddesi oy birliği ile geçerken, gündemin 8. maddesi Hendek Belediyesi’nin bazı özel bankalardan borçlanma yetkisinin alınmasına yönelik madde ise iktidar temsilcileri 17 üyenin kabul, MHP’li muhalefet üyelerinden 9 üyenin red vermesi ile geçerlilik kazandı.

Oy çokluğu ile

Olağan meclis gündem maddelerinin ardından toplantı öncesi oylanarak gündeme ilave edilen 4 maddenin oylamasına geçildi. İlave edilen maddelerden Hendek Belediyesi’nin ihtiyaç duyduğu iş makinalarının alınması için borçlanılması, Hendek Belediyesi bünyesinde kurulu olan HİMPAŞ şirketinin günün koşulları doğrultusunda sermayesini 1.5 milyon artırılması için borçlanılması, belediyenin ihtiyaç duyduğu alımları yapabilmesi için borçlanılması ve belediyeye otobüs alınması maddeleri de oy çokluğu ile geçerlilik kazandı.