Sabri Ülker Hendek MYO start aldı

Hendek Belediyesi bir projeyi daha hayata geçiriyor
 
 Hendek Belediyesi, Hendek 2. OSB girişinde yapılacak olan Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulu projesinin temel kazı çalışmasına başladı. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, 2009 yılında söz verdiği projelerden birine daha başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Sakarya’ya hayırlı olsun” dedi.

Hendek’te 2. Organize Sanayi Bölgesi girişinde bulunan 17 bin 100 m2 alana kurulacak olan Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulu’nun plan,  proje, keşif ve uygulama çalışmalarının ardından temel kazı çalışmalarına başlandı. Hendek Belediyesi tarafından başlanan kazı çalışmalarını denetleyen Başkan İnci, söz verdikleri bir projeye daha başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. İnci, Sakarya Üniversitesi’ne 16 derslikli  iki bina, dekanlık binası ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü yaptıklarını belirterek, Meslek Yüksekokulu projesiyle ilgili uzun zamandır çalıştıklarını söyledi.

Şaban Dişli’nin katkılarıyla


Sakarya Üniversitesi Hendek Meslek Yüksek Okulu’nun öğrenci kapasitesini artırmak ve Hendek’te bulunan 2. OSB’nin ihtiyaç duyduğu kalifiye personeli yetiştirmek için 2. OSB girişine yapılacak olan Meslek Yüksekokulu’nun yeri AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’nin katkılarıyla Ulaştırma Bakanlığı’ndan alındı.

Okulun adı Sabri Ülker Meslek Yüksek Okulu olacak

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, yeni inşa edilecek okulun yaklaşık olarak 6 milyon TL’ye mal olacağının altını çizerek, “  Sabri Ülker’in vefatının üçüncü günü Murat Ülker’i başsağlığı için arayarak Sabri Ülker’in ismini ilçemizde yaşatmak istediğimizi söyledik. Kendileri de severek kabul ettiler.

İnşaatına başlanılan Hendek Meslek Yüksek Okulu’na Ülker Grubu 3 milyon TL destek sağlamıştır.

Okulumuza Ülker’in kurucusu Sabri Ülker’in adını vereceğiz. Bizde vakit kaybetmeksizin inşaatımıza start verdik. Çok yakın zamanda da temelini atacağız” diyerek yeni meslek yüksek okulunun Sakarya’ya hayırlı olması temennisini yineledi. 
   
Temel atma töreni sonra


   

 Hendek Belediye başkanı Ali İnci, kış ayı olmasına rağmen kazı çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Her türlü teknik imkânın bulunduğu günümüzde hava şartları bahane değil. İlçemizin hak ettiğine inandığımız üniversite şehri olmasına katkı sağlamanın mücadelesi ve uğraşı içersindeyiz. Hendek, eğitim şehri olacak. Her şeyin başının eğitim olduğunu biliyoruz. Biz buna gönülden inanıyor ve inandığımız yolda emin adımlarla ilerliyoruz.”  Diyerek önümüzdeki günlerde temel atma programını gerçekleştireceklerini belirtti. 6500 m2 olan Hendek Gençlik Merkezi’ni 124 günde tamamladıklarına dikkat çekerek Meslek Yüksekokulu’nu da kısa bir süre de tamamlayacaklarını belirtti.